ALDE Suceava cere organizarea unui Congres extraordinar al partidului care să regleze mai bine mecansimele de conducere și să găsească soluții la problemele actuale ale societății


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană ALDE Suceava a decis, joi, prin două foruri de conducere, să ceară convocarea unui Congres extraordinar al partidului, anunță formațiunea printr-un comunicat de presă.

ALDE Suceava arată că în cursul zilei de joi a avut loc şedinţa Biroului Politic Teritorial al ALDE Suceava, din care fac parte toţi aleşii locali, parlamentarii şi preşedinţii de organizaţii locale în care s-a propus  şi s-a votat în unanimitate propunerea de organizare a unui Congres Extraordinar al ALDE, în termen de 30 de zile.

Ulterior, Delegaţia Permanentă a ALDE Suceava a luat act de hotărârea Biroului Politic Teritorial, a supus-o dezbaterii şi aprobării, urmând să fie informată conducerea centrală a partidului despre hotărârea Organizaţiei Judeţene ALDE Suceava de a susţine desfăşurarea unui Congres Extraordinar.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a apreciat că organizarea unui Congres Extraordinar este un demers oportun şi necesar.

„ Sunt convins că acest Congres va regla mult în bine mecanismele de conducere, organizare şi funcţionare de la toate nivelurile partidului. România şi societatea românească trec printr-o perioadă de criză, iar una din soluţiile de rezolvare stă în dialog,  într-o mai bună comunicare. Acest Congres Extraordinar este un excelent prilej de a pune în dezbatere problemele actuale din societate şi cred cu tărie că vor fi indentificate şi soluţii ”, a declarat Băișanu.

El a menționat că într-o perioadă foarte scurtă de timp ALDE Suceava a trecut prin două examene electorale extrem de dificile şi a demonstrat că la Suceava se poate face performanţă electorală.

„ Totuşi, cred că dacă am fi corectat la timp unele deficienţe de ordin organizatoric de la alegerile locale, altul ar fi fost rezultatul acestor alegeri şi implicit o altă configuraţie politică din CJ şi din mai multe consilii locale”, a mai declarat deputatul ALDE.

El a menționat că deja s-a început acțiunea unei mai bune organizări la nivelul tuturor organizaţiilor locale din judeţ nu numai din raţiuni exclusiv politice.

„Această reorganizare îi implică şi mai mult pe aleşii locali ai ALDE din fiecare comunitate locală de a fi mult mai aproape de cetăţeni şi de nevoile lor, pentru că vrem să vrem să ne îndeplinim angajamentele luate şi nu în ultimul rând de a respectă votul fiecărui cetăţean. Ţin să reafirm că ALDE este un partid deschis care oferă şi primeşte valoare şi aştept să ni se alăture toţi cei care au idei şi soluţii pentru o guvernare performanţă şi eficientă în folosul tuturor cetăţenilor din Suceava şi din România”, a declarat Alexandru Băișanu. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de