Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, despre abuzul în serviciu: Legislația nu trebuie să lase loc de interpretări


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, consideră că în ceea ce privește abuzul în serviciu, legislația trebuie să fie clară și să nu lase loce de intepretare nici funcționarului public, dar nici institițiilor de anchetă.

Harșovschi a postat pe pagina sa de socializare o opinie privind scandalul momentului, cel privina adoptarea de Guvern a Ordonanței de Urgență 13/2017 prin care se punea în acord decizia Curții Constituționale cu prevederea din Codul Penal privind abuzul în serviciu.

Viceprimarul arată că este de acord că s-a ieșit în număr mare în stradă pentru anularea O.U.G. 13 – „Noaptea ca hoții”!, dar susține că legislația nu trebuie să lase loc de interpretări.

„Trebuie, însă ca legislația să fie clară pentru a nu lăsa loc de intrepretări nici funcționarului public dar nici instituțiilor de anchetă. Astăzi poți face un lucru cu bună credință (cu toate semnăturile și avizele legale) și poți fi acuzat de abuz în serviciu mai târziu sau tot pentru același lucru să fii lăudat că ai făcut o faptă bună”, susține Lucian Harșovschi.

El a declarat, recent, că abuzul în serviciu trebuie incriminat și că trebuie ca prevederile legale să fie extrem de clare astfel încât funcționarii să nu fie timorați întrucât acum mulți refuză să se implice pentru că legea nu este clară și permite interpretări.

În data de 6 februarie, Curtea de Apel Suceava a achitat un bărbat ce fusese condamnat pentru abuz în serviciu pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală.

Citește și Curtea de Apel Suceava a dat soluție de achitare în 6 februarie într-un caz de abuz în serviciu pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de