Flutur la Consiliul Național al PNL: A durat prea mult fuziunea. Am consumat prea multă energie în așezarea internă și mai puțin să ne expunem programul de guvernare


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a prezentat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Național al PNL, o radiografie a situației actuale a partidului arătând care sunt, după opina sa, principalele lucruri care nu au mers bine și care au generat scorul slab al partidului în alegerile parlamentare.

Într-o „radiografie a ceea ce nu a mers”, liderul liberal sucevean a arătat că după ce PNL fuzionat cu PDL a reușit câștigarea alegerilor prezidențiale, dar după aceste alegeri au continuat măsurile tranzitorii cu conduceri bicefale, ceea ce a făcut ca anul 2016, când au fost alegeri locale și parlamentare unde rezultatele au fost sub așteptări.

„Aș pune degetul pe rană și aș spune că a durat prea mult tranziția și fuziunea. Trebuie să recunoaștem acest lucru”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că dacă unii, care vorbeau de necesitatea unei conduceri unice, dacă erau mai curajoși, partidul ar fi obținut rezultate mai bune.

Flutur a mai declarat că la alegerile locale au fost bâlbâieli, în special la organizația București, care s-au răsfrânt asupra întregului partid.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Flutur a apreciat că partidul nu a fost vizibil, sau a fost prea puțin vizibil și nu și-a prezentat oferta de guvernare.

„Am consumat foarte multă energie în această așezare internă și mai puțin să ne expunem programul de guvernare. Când Dragnea ieșea la tablă și-și prezenta oferta, parcă noi nu am avut-o deși o aveam și am greșit”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur a criticat și faptul că PNL a ales să-l susțină pe Dacian Cioloș care nu era membru al partidului.

”Ne-a costat și că partidul nu a avut curajul să-și legitimeze liderul sau liderii și s-au ales soluții din afară”, a spus liderul liberal.

El a explicat că toată această situație a fost generată de provizoratul în conducerea partidului.

„Sub zodia provizoratului săau întâmplat lucrurile astea”, a spus Flutur care a salutat că se organizează alegeri în partid de jos în sus care se vor finaliza cu alegerea conducerii centrale în 17 iunie.


Intră acum și în grupul de