Flutur cere PNL clarificare doctrinară, poziționare în contextul european și opoziție fermă pentru a câștiga viitoarele alegeri


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, lider al organizației județene PNL Suceava și președinte al Consiliului Județean Suceava, a susținut, sâmbătă, în cadrul Consiliului Național al PNL un discurs în care a arătat cei cinci pași pe care PNL trebuie să-i parcurgă pentru câștigarea viitoarelor alegeri.

Astfel, potrivit liderului liberal, primul pas este cel de organizare, care este în desfășurare prin organizarea alegerilor interne de jos în sus care se vor finaliza în 17 iunie cu desemnarea unei conduceri unice.

Totodată, Gheorghe Flutur, a arătat că PNL are nevoie de clarificare doctrinară.

„Sunt noi provocări și trebuie să răspundem la aceste provocări”, a explicat liderul liberal.

Totodată, el a spus că PNL trebuie să prezinte care este poziția partidului față de dezvoltarea României.

”Vrem pomeni sau investiții?”, a întrebat Flutur.

Mai mult, liderul liberal a spus că este necesară și o poziționare a PNL privind poziția României în Uniunea Europeană, dar și în contextul internațional actual.

El a subliniat că de 142 de ani liberalii au avut curaj și au realizat modernizarea României.

Gheorghe Flutur consideră că PNL trebuie să-și prezinte mai clar oferta de guvernare care să ajungă să fie cunoscută de români.

Liderul PNL a mai spus că un alt punct important este ca PNL să facă „o opoziție exigentă, fermă, adevărată”.

Flutur a spus că opoziția PNL se poate realiza prin parlamentari, dar că o opoziție coerentă o pot face aleșii locali ai PNL care reprezintă o treime din aleșii locali din țară.

El a arătat că peste o treime din aleșii locali din țară au nevoie de sprijin, de voci care să le apere drepturile, să obțină fonduri și informații corecte de la Guvern.

Potrivit lui Flutur PNL este obșigat să-și impună obiective clare pe termen mediu și lung.

El a spus că viitoarele alegeri sunt aproape și consideră că un prim obiectiv este câștigarea alegerilor eurparlamentare și cele prezindențiale în parteneriat cu actualul președinte Klaus Iohannis.

Gheorghe Flutur le-a cerut membrilor PNL prezenți la Consiliul Național să fie optimiști pentru că PNL are capacitatea să se ridice.

”Trebuie să credem în forțele PNL”, a spus Flutur care a cerut ca după alegeri, conducerea nou aleasă să fie respectată și nu bârfită.(N.B.)


Intră acum și în grupul de