Alegeri interne în PNL Suceava: Flutur își reconfirmă poziția de lider județean, secondat de Ioan Balan și Viorel Seredenciuc, iar Ion Lungu va conduce organizația municipală alături de Lucian Harșovschi


Intră acum și în grupul de

Consiliul Național de Coordonare al PNL a decis, sâmbătă, ca alegerile interne din organizațiile județene ale formațiunii să fie finalizate până în data de 2 mai, iar apoi, după șase săptămâni, să fie organizat Congresul PNL în care se va alege noul președinte al formațiunii și celelalte structuri de conducere națională.

Prim-vicepreședintele PNL, liderul PNL Suceava Gheorghe Flutur, a explicat în cadrul Consiliului Național de Coordonare că este un „calendar scurt” de 105 zile până la organizarea Congresului partidului.

El a amintit că în vara anului 2014 a început proiectul realizării mareului Partid Național Liberal prin fuziunea PNL cu PDL și a arătat că aceste formațiuni erau compatibile mai ales că au și guvernat împreună prin Alianța Dreptate și Adevăr.

Flutur a subliniat că dacă procesul fuziunii era mai rapid, probabil că PNL ar fi avut rezultate mai bune în alegeri și a menționat că pentru ca succesul PNL să fie asigurat este nevoie ca toți membrii să respecte noua conducere aleasă.

Gheorghe Flutur nu a spus dacă va candida la o funcție de conducere în structura centrală a formațiunii deși mai mulți lideri ai PNL îl văd ca un posibil conducător al partidului.

„Toate la timpul lor”, a declarat liderul liberal sucevean într-o conferință de presă de la Consiliul Județean Suceava.

Flutur va candida însă la funcția de președinte al organizației județene a PNL Suceava, iar primarul Ion Lungu, lider al organizației municipale,  sau vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredeniuc, secretar general al PNL Suceava, au apreciat că acesta nu va avea contracandidat pentru această funcție.

Mai mult, Ion Lungu, a spus că la Suceava, PNL are președinte, pe Gheorghe Flutur, și mai are nevoie doar de alegeri pentru ca acesta să fie reconfirmat în funcție.

Alături de Gheorghe Flutur, în organizația județeană va candida pentru o funcție de conducere deputatul Ioan Bălan, actual vicepreședinte regional al PNL și membru al comisiei de organizare a Congresului, dar și secretarul general al organizației, Viorel Seredenciuc.

Viorel Seredenciuc a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că va candida pentru o funcție de conducere a organizației județene, fără să precizeze dacă dorește să rămână secretar general.

Și primarul Ion Lungu are asigurat locul de președinte al organizației municipale PNL Suceava.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute că primarul municipiului reședință de județ trebuie să fie președintele organizației municipale.

El a spus că va candida pentru funcția de prim-vicepreședinte al organizației municipale și că va încerca să-și reconfirme și mandatul de vicepreședinte al organizației județene PNL Suceava.

Calendarul pentru alegerile interne din organizația PNL Suceava ar urma să fie stabilit în prima ședință a conducerii organizației județene, pornind de la organizațiile locale și fiind încheiat cu Conferința județeană de alegeri care trebuie să fie organizată cel mai târziu în data de 2 mai.

De menționat este că în cadrul Conferinței județene de alegeri va fi desemnată și delegația organizației județene care va participa la Congresul de alegeri din 17 iunie care va decide noua conducere a partidului.


Intră acum și în grupul de