Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz, în Parlament: Femeia în România este vulnerabilă, supusă riscului sărăciei, încă dezavantajată pe piața muncii, încă insuficient susținută de stat


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut marți, o declarație politică în ședința de plen a Camerei Deputaților în care a arătat că femeia în România este vulnerabilă, supusă riscului sărăciei, încă dezavantajată pe piața muncii, încă insuficient susținută de stat, iar ea, prin Organizația Femeilor Social Democrate, va acționa pentru schimbarea condiției femeii în România.

Cobuz a spus că PFSD este una dintre cele mai importante structuri organizatorice a PSD, o forță politică, o voce a electoratului feminin.

„Am contribuit în anul 2016 la toate luptele importante duse de organizația PSD – iar victoriile istorice obținute ni se datorează și nouă. Suntem o parte vitală a PSD – partid care muncește, care-și asumă eforturi uriașe, care obține întotdeauna rezultate”, a declarat deputatul sucevean.

Ea a menționat că pentru anii următori, ca președinte a organizației municipale Suceava și ca parlamentar, își dorește să transforme OFSD în forța care schimbă condițiile de viață și de muncă ale femeii.

„Sunt pași importanți pe care societatea românească trebuie să-i facă pentru ca ”Femeia în România” să aibă drepturi depline, să fie protejată de orice fel de discriminare de gen, să aibă salariu egal cu al bărbatului, să se bucure de toate formele de sprijin de care are nevoie pentru a-și susține simultan cariera și familia, pentru a-și proteja sănătatea și pentru a-și pune în valoare abilitățile”, a spus Maricela Cobuz.

Ea a subliniat că astăzi, femeia în România este vulnerabilă, supusă riscului sărăciei, încă dezavantajată pe piața muncii, încă insuficient susținută de stat.

„De le noi pot veni acele propuneri, acele politici și, mai ales, acea voință care să miște lucrurile și să declanșeze în societate schimbările necesare, pentru ca viața femeii să se schimbe major. De la noi trebuie să vină impulsul și energia pentru că, prin acțiunea guvernării la care participăm, România anilor viitori să fie un spațiu favorabil femeii. Împreună facem posibile cele mai dificile schimbări și cele mai ambițioase realizări – așa cum am făcut-o de atâtea ori!”, a spus Cobuz. (N.B.)


Intră acum și în grupul de