Dan Ioan Cușnir: În municipiul Suceava sunt zero realizări. Ce dovadă mai trebuie că de 14 ani în Suceava banii s-au irosit?


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al organizației municipale PSD  Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că bugetul pentru anul 2017 al municipiului Suceava este nerealist și că gradul de execuție va fi la fel ca anul trecut de puțin peste 60 la sută.

El a spus într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în acest buget se regăsesc multe dintre proiectele inițiate de consilierii locali PSD, dar consideră că este un buget nerealist la fel ca și în ceilalți ani.

„Acest buget este nerealist. Este realizat ca și în ceilalți 14 ani de domnie a lui Ion Lungu fără consultarea reală a sucevenilor”, a spus Cușnir.

El a adăugat că prioritățile sucevenilor sunt stabilite de primar în baza unor presupuneri, fără să fie făcută o consultare reală a populației acestui oraș.

Cușnir a mai declarat că în continuare se alocă foarte mulți bani pentru subvenții.

„În loc de eficientizare a transportului în comun sau a sistemului de termoficare, băgăm milioane de euro în pământ”, a spus Cușnir.

El a reiterat că acest buget e nerealist și că și în 2017 se repetă ceea ce s-a petrecut în 2016 când bugetul a fost umflat la încasări, iar gradul de execuție bugetară a fost de puțin peste 60 la sută.

„La sfârșitul anului 2017 ne va anunța că execuția bugetară va fi de 60 la sută. E un primar de nota șase”, a spus Cușnir.

Liderul organizației municipale PSD Suceava a mai spus că de 14 ani Ion Lungu și echipa sa bugetează și administrează ineficient Suceava.

„Ce dovadă mai bună ne trebuie când în învățământ nu s-a întâmplat nimic spectaculos, sportul este la pământ, transportul public este aproape în faliment, termia au băgat-o în faliment cu bună știință. Parcurile sunt la pământ, nu s-a făcut nici un parc nou în Suceava, parcările nu s-a întâmplat nimic, nu ai unde parca în Suceava, traficul este îngrozitor, piste de bicicletă-zero kilometri. Sală polivalentă, stadion, ștrand, patinoar-zero realizări”, a spus Cușnir.

Liderul PSD Suceava s-a întrebat ce dovezi mai trebuie ca să se dovedească faptul că de 14 ani în Suceava banii s-au irosit.

El a mai declarat că dacă ar fi fost consilier local ar fi votat împotriva acestui buget, dar că reprezentanții PSD din Consiliul Local Suceava, care au criticat și ei actualul buget, au votat în favoarea bugetului pentru a transmite mesajul că acest municipiu trebuie să se dezvolte.

 


Intră acum și în grupul de