Partidul Verde Suceava: Obiceiurile strămoșești sunt falsificate din cauza lipsei de interes a statului în conservarea tradițiilor


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că păstrarea și conservarea folclorului românesc împreună cu tradițiile și obiceiurile din moși-strămoși reprezintă o prioritate pentru cei care conduc destinele culturii românești, se arată într-un comunicat semnat de liderul organizației, Dan Acibotăriță.

El a apreciat că în România, după 22 decembrie 1989, folclorul a fost influențat de obiceiuri externe,  a fost distrus de lipsa banilor în domeniul conservării, iar profesioniștii au fost înlocuiți cu politicieni de mucava.

„Lipsa de interes a statului pentru conservarea și repectarea tradițiilor noastre, au dus ușor, ușor la un vid de cunoaștere sau o falsificare al obiceiurilor strămoșești. Astăzi, cei care mai sunt în viață și au habar de folclorul românesc, ar fi necesar să ne arate care ne sunt tradițiile și obiceiurile”, susține Acibotăriță.

El a reamitit că România a fost promovată ani de zile prin folclorul românesc.

„Dansurile noastre tradiționale, împreună cu costumele populare, au făcut furori în toate țările din lume unde au fost prezentate, fie în timpul comuniștilor sau în perioada democrată a țării noastre”, a menționat liderul PV Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de