Vicepreședinte național al PMP: Nu neg că se așteaptă foști membri PDL în PMP. Partidul Mișcarea Populară va deveni o forță pe scena politică a țării


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al PMP, Marian Andronache, care este și președinte al organizației municipale PMP Suceava, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că PMP „va avea viață și va deveni un partid important la un moment dat”.

”La alegerile locale din 2020 va fi o forță politică tare pe scena țării”, a spus Andronache.

El a arătat că, în prezent, în PMP se organizează alegeri interne în toate organizațiile urmând ca în octombrie să se desfășoare Congresul partidului care va alege noua conducere a formațiunii.

Andronache a explicat că după fuziunea cu UNPR, toți liderii de organizații PMP sunt interimari și că este nevoie de alegeri. El a recunoscut însă că fuziunea cu UNPR, cel puțin la Suceava, nu a avut rezultate.

„Nouă, la Suceava nu știu dacă ne-a făcut bine fuziunea cu UNPR, cred că ne-a făcut mai mult rău. În alte județe poate a fost mai în regulă, dar per ansamblu nu am avut nici un câștig de pe urma ei”, a spus vicepreședintele național al PMP.

El a menționat că potrivit calendarului de alegeri aprobat în Consiliul Național al PMP, până în octombrie trebuie făcute alegeri în toate organizațiile.

Andronache a apreciat că în organizația Suceava ar trebui făcute alegeri cât mai repede.

„Unii spun că nu e o grabă. Eu spun că trebuie făcute mai repede. Chiar dacă președintele interimar e președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, nu sunt înseamnă că nu sunt discuții”, a declarat liderul PMP.

El a arătat că fondatorul organizației PMP Suceava, Corneliu Popovici va candida, cu siguranță, pentru funcția de președinte al organizației județene, și el ar urma să candideze pentru președinția organizației municipale a PMP Suceava.

 

Andronache a exclus o fuziune între PNL și PMP, dar a recunoscut că liderii PMP așteaptă ca în partid să vină foști membri ai PDL, partid ce a fost condus de Traian Băsescu.

”Nu neg că se așteaptă oameni din PNL în PMP, dar nu se vorbește de o fuziune. Ne bucurăm că o să aibă alegeri înaintea noastră, alegeri la președinția PNL. Cu siguranță vor fi plecări din PNL. Președintele Traian Băsescu chiar a spus: ”Deschideți ușile pentru cei din PDL că vor veni înspre noi”. Poate reușim să ne întărim”, a mai declarat Marian Andronache.

El nu a exclus ca nici la Suceava foști membri ai PDL să se înscrie în PMP.

Marian Andronache a mai declarat că obiectivul imediat al PMP Suceava este să aibă organizații în toate localitățile din județul Suceava astfel ca la alegerile viitoare să obțină un rezultat de 12-15 la sută din voturi.


Intră acum și în grupul de