Ioan Gabriel Buciac, consilier local PSD: Cele mai multe probleme reclamate de suceveni țin de ruptura dintre administrație și oamenii simpli


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cusnir, si consilierii locali PSD Florin Cristescu si Ioan Gabriel Buciac sustin o conferinta  de presa la sediul PSD Suceava.

Dan Ioan Cusnir:

”Singurul lucru care ma motiveaza sa nu ma opresc sunt tinerii din Suceava. E nevoie de tineri si de timp ca sa devina valori.”

Ioan Gabriel Buciac:

”Cele mai multe probleme reclamate de suceveni țin de ruptura dintre administrație și oamenii simpli.

Am fost cu mai multi colegi consilieri in cartierul Zamca pentru a discuta problemele de acolo: parcarile dintre blocuri, apa calda nu ajunge, lipsa cosuri gunoi.

Suntem siguri ca exista multe probleme. Vom merge in fiecare cartier al orasului pentru a prelua problemele si a le inainta executivului.

La Itcani e nevoie de mai multe puncte de colectare a deseurilor. E lipsa de parcuri si spatii de joaca. Prezenta redusa a politiei in cartier.”

Florin Cristescu:

”E o noutate pentru mine functia de consilier local. Am fost primit in PSD in ideea de a merge mai departe si a sustine partidul pana la capat. Mi s-au semnalat lucruri grele privind costurile deplasarii pentru echipa de handbal. Fara bani nu se prea poate face sport. Daca dam timpul inapoi, la momentul promovarii in Divizia A a CSM Suceava am avut un inceput cu colegi extraordinari cu care am muncit 5 ani inainte.

Trebuie reamenajate bazele sportive. Trebuie antrenori foarte bine pregatiti. Sunt multe lucuri de pus la punct si nu stiu in ce masura le pot rezolva pe toate. Am sa duc in CL toate problemele sportivilor.

Personal, cred ca nu trebuie sa ajunga pana la primar problemele de la echipa de fotbal. La echipa de fotbal se intampla lucruri ciudate. Acum avem echipa unde jucatorii sunt flotanti. Ce ne facem la vara cand incepem sa cautam alti jucatori? Ar trebui ca Liceul cu Program Sportiv sa se implice mai mult pentru gasirea talentelor locale si nu sa ii pregatim pentru agricultura.

Imi pare rau ca Dorin Goian s-a despartit asa de usor de club. Aveam nevoie de el si de numele lui acolo. O sa incerc sa rediscut cu el subiectul fotbal.”

Dan Ioan Cusnir:

”Acum intelegem de ce Lungu si Ciutac au blocat macar si o luna intrarea in CL a celor doi consilieri PSD.

Acum, Lungu se comporta ca un avocat al unui operator privat, insistand sa creasca pretul la gigacalorie. In perioada 2006-2013, s-a opus cu vehementa la cresterea de la 99 la 140 de lei, pentru mentinerea in viata a societatii CL, Termica. Atunci i se parea mult 140 lei pentru suceveni. Acum, propune dublu pret.

De ce Lungu a obligat Termica sa ia credit furnizor, iar catre operatorul privat a facut plati in avans? De ce Lungu nu obliga Thermonet sa isi respecte obligatia de a face investitii de 5 milioane de euro? Lungu se autosesiseaza sau tace?

Lungu se comporta ca un actionar al Bioenergy-Thermonet, in detrimentul sucevenilor.

Contractul de asociere dintre Primarie si Rest Club SRL pentru administrarea strandului de la Itcani a fost reziliat. Am fost si am facut poze la investitiile facute in 9 ani de administrare. Am ramas surprins de ce am gasit acolo.

Mai jenant e ca agentul economic trebuia sa faca investitii de 150.000 euro. Avea administratorul aprobare sa schimbe destinatia in Night Club.

Sa existe o similitudine intre deprecierea strandului si deprecierea gradinitei din Suceava care apoi devine sediu de partid?

In fata nepasarii si a lacomiei cu totii trebuie sa rezistam, inclusiv Ion Lungu. Dar el nu intelege asta. Tragem un semnal de alarma si pe subiectul Planul Urbanistic de Detaliu (PUD).

Lungu a avut o declaratie halucinanta, de ce nu a asfaltat Ceausescu strazile in Itcani. Inca putin si se va intreba de ce nu a consolidat Stefan cel Mare dealul pe care e Cetatea. Ceausescu a construit un patinoar, dar Lungu l-a adus in stadiu de rusine nationala. Ceausescu a adus apa calda, iar Lungu a falimentat-o.

Ceausescu a facut strand si Lungu si acolitii l-au transformat in nightclub. Noi vom continua sa demascam neregulile. Trebuie sa ii demonstram lui Lungu ca Suceava nu e un oras tras pe dreapta.

Daca nu reusim sa transmitem mesajul sau nu e clar, probabil ca va trebui sa mergem mai departe cu demersurile noastre de a scoate la iveala lucrurile.”


Intră acum și în grupul de