Liderul PSD Suceava:De ce Primăria Suceava a așteptat ca ștrandul din Ițcani să se deprecieze până să îl preia de la așa zisul investitor privat

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, s-a întrebat, joi, într-o conferință de presă, de ce municipalitatea suceveană a așteptat atât de mult timp până a preluat din nou ștrandul din cartierul Ițcani care este depreciat, iar investițiile prevăzute în contract nu s-au realizat.

„În ultima şedinţa ordinară de Consiliu Local, la iniţiativa lui Ion Lungu, s-a reziliat contractul de asociere dintre Rest Club Srl şi Primăria Sucevei de administrare a ştrandului Iţcani” prin care Primăria Suceava preia obiectivul Ştrand „inclusiv investiţiile realizate de agentul economic”, a spus Cușnir.

El a menționat că a fost miercuri în zona respectivă și a făcut câteva fotografii cu așa zisee investiţiile agentului economic, arătând că agentul economic, conform contractului de asociere chir trebuia să facă investiţii, în valoare de 150.000 euro.

El a explicat că mai grav este faptul că în conformitate cu prevederile legislației, „shimbarea destinaţiei bazelor sportive se va putea face numai cu aprobarea Ministerului Turismului şi Sportului” și a întrebat dacă operatorul rest Club Srl avea aprobare de schimbare a destinaţiei din baza sportivă în club de noapte.

Cușnir a prezentat însă și efectul asocierii dintre Primăria Botoșani şi un operator privat în comparație cu  efectul asocierii dintre Primăria Suceava şi un operator privat.

„Mă întrebam de ce strada ştrandului a fost asfaltată în perioada 2010-2012 înaintea multor alte străzi pe care sucevenii îşi distrug maşinile zi de zi, pas cu pas? Pentru că PNL!”, a spus Cușnir.

El consideră că astfel „se leagă şi se explică toate ciudăţeniile lui Ion Lungu şi ale vigilentului secretar Ioan Ciutac”.

„Să existe o similitudine între deprecierea ştrandului înainte de a ajunge la cine trebuie şi deprecierea grădiniţei de pe Aleea Trandafirilor care trebuia să ajungă sediu de partid PDL/PNL?”, s-a mai întrebat Cușnir.(Alin Dima)