Fost europarlamentar sucevean la declanșarea Brexit: Marea Britanie a câștigat, poate, cel mai mult dintre statele europene în urma apartenenței la UE


Intră acum și în grupul de

Fostul europarlamentar sucevean Cătălin Nechifor, în prezent deputat în Parlamentul României, a comentat, miercuri, declanșarea procedurilor de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană după ce premierul britanic Theresa May a notificat Consiliul European cu privire la declanșarea Brexit-ului.

Astfel, Nechifor arată că Marea Britanie părăsește Uniunea Europeana, începand de azi, după 44 de ani de stat membru.

„Cert este că Marea Britanie, adica Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor, a beneficiat mult de acest statut. S-a lasat destul de greu convinsă, în condițiile în care primii pași în crearea UE au avut loc în 1951 la Paris, semnatarii Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului fiind Franța, Italia, Germania Federală și țările Benelux, adică Belgia, Olanda și Luxemburg”, arată Nechfior.

Fostul eurodeputat româna adaugă că, mai mult, Marea Britanie a organizat un referendum la doar doi ani de la aderare, în 1975, iar populația a răspuns în proporție de 66% că dorește să rămână în comunitate.

„Jucând întotdeauna ca o națiune insulară, Marea Britanie a căștigat, poate cel mai mult dintre statele europene, de pe urma celor patru libertăți de circulație. City-ul Londonez este magnet pentru finanțele mondiale, piața muncii a fost foarte atent monitorizată și și-au îndestulat inteligent nevoile de forță de muncă calificată, iar despre bunuri și servicii nici nu mai are sens să discutăm. Vom vedea cu toții ce se va întâmpla după Brexit. Sau cum ar spune cei mai hâtri și după Departugal, Italeave, Czechout, Oustria, Finish”, a menționat Nechifor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de