Liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, la TVR 1: Majorarea salariilor trebuie făcută, dar Guvernul să cheltuiască responsabil banul public


Intră acum și în grupul de

Liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, marți seara, la TVR 1 în cadrul emisiunii România 9, că Legea unitară a salarizării care prevede majorări de salarii este benefică și că o susține, dar în același timp consideră că Guvernul trebuie să cheltuiască banul public responsabil.

Băișanu a spus în cadrul emisiunii că susține ca Legea unitară a salarizării să fie adoptată prin Parlament și a respins solicitarea opoziției ca Guvernul să o aprobe ori prin ordonanță de urgență ori prin angajarea răspunderii.

„Îmi doresc ca Legea unitară a salarizării să fie adoptată. Îmi doresc, ca parlamentar, să văd ce se întâmplă și, acolo unde mă pricep, dacă văd că ceva nu e în regulă, să votez împotrivă, iar dacă e în corect să votez pentru”, a spus Băișanu.

El consideră că, în paralel cu majorările de salarii prin legea unitară a salarizării, e nevoie ca și Guvernul să facă și alte acțiuni, cum ar fi restructurări, iar banii să nu mai fie cheltuiți aiurea.

Băișanu a exemplificat cu situația din Parlament unde sunt 3.400 de angajați din care peste două mii au salarii mai mari decât deputații sau senatorii, aceștia fiind consilieri sau experți.

Totodată, liderul ALDE Suceava consideră că și Legea 416 din 2001 privind venitul minim garantat trebuie corespunzător aplicată și să nu fie o încurajare pentru nemuncă.

Mai mult, după o intervenție a liderului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a criticat proiectul legii salariazării unitare, Băișanu a remarcat este este pentru prima dată când aude că sindicatele nu vor majorarea salariilor.

„Nu am văzut niciodată sindicate care să se opună majorărilor de salarii. Măririle de salarii trebuie făcute atât timp cât guvernul va cheltui banul responsabil”, a spus Băișanu.

(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de