Băișanu: Tot mai mulți tineri români aleg calea străinătății în căutarea unui salariu mai bun. El întreabă Guvernul ce măsuri are pentru a soluționa această problemă


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, își exprimă îngrijorarea privind exodul tinerilor români în străinătate și întreabă Guvernul ce măsuri are pentru a soluționa problema.

Într-o întrebare adresată în Parlament ministrului Adminitrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, deputatul sucevean arată că tot mai mulți tineri români aleg calea străinătății, în căutarea unui salariu mai bun, dar  și în speranța că astfel vor putea economisi suficient pentru a-și cumpăra casă sau mașină, ori pentru a porni o afacere.

„Actualul  loc  de  muncă,  așteptările  salariale,  motivații, dificultățile întâmpinate în  găsirea unui loc  de muncă și modul în care ar cheltui banii economisiți, sunt motive care îi îndeamnă pe  tinerii noștri  să  părăsească România și să încerce să-și facă un rost în străinătate”, susține Băișanu.

În acest context, deputatul ALDE o întreabă pe Sevil Shhaideh în ce măsura problema plecării tinerilor în străinătate reprezintă o prioritate în programul de guvernare și ce intenționează să  facă pentru a o rezolva.


Intră acum și în grupul de