Guvernul organizează alegeri pentru primar în 11 iunie doar la Siminicea și Iacobeni. La Vatra Moldoviței și Forăști, primarii demiși au contestat destituirea


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis, joi, organizarea de alegeri pentru funcțiile de primar în comunele sucevene Iacobeni și Siminicea unde primarii au demisionat.

Astfel, primarul comunei Iacobeni, Angelica Fădor, a demisionat fiind aleasă deputat din partea PNL, iar primarul comunei Siminicea, Sergiu Pașniciuc, a demisionat din motive personale.

După alegerile locale din iunie, patru primari aleși și-au pierdut mandatele, doi prin demisie, cei din Iacobeni și Siminicea, iar doi au fost destituiți prin ordin al prefectului, respectiv Virgil Saghin din Vatra Moldoviței și Brăduț Avrămia din Forăști, după ce au fost găsiți, definitiv, în conflict de interese.

Cei doi primari destituiți prin ordin al prefectului au contestat în instanță decizia.

În aceste condiții, Guvernul a constatat că poate organiza alegeri pentru funcția de primar doar în localitățile în care primarii au demisionat, în celelalte două comune situația nefiind decisă defintiv.


Intră acum și în grupul de