Flutur va pune presiune pe Guvernul PSD: Simt că Suceava e într-un con de umbră și voi face uz de toată diplomația, insistența, demersurile, ca să obținem pentru județ ceea ce merită


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava, a declarat, sâmbătă, în cadrul Comitetului de Coordoronare Județean al PNL Suceava că va face tot ceea ce îi stă în putere pentru a determina Guvernul să finanțeze investițiile prioritare pentru județul Suceava în condițiile în care sunt necesare investiții importante în special în infrastructură.

El le-a spus membrilor PNL Suceava că în ceea ce privește rezultatele administrației liberale în județul Suceava și adversarii politici recunosc că acestea s-au simțit în bunăstarea locuitorilor și că amprenta liberală în administrația județeană s-a văzut în sensul pozitiv.

Județul Suceava a suportat modificări pozitive, numai în perioada noastră, dar destul de puternic și consistent în perioada administrării liberale

Flutur a reamintit că în mandatul 2008-2012 au fost proiecte demarate de un miliard de euro.

„S-a putut face o diferență după ce nu am mai fost noi”, a spus președintele CJ Suceava, care a menționat că s-au făcut investiții de la infrastructura de drumuri, la moderniarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” unde astăzi este tranzit de 1000 de pasageri pe zi și  până la investiții în toate localitățile de la apă și canalizare, la școli, cămine culturale sau săli de sport.

„Județul Suceava a suportat modificări în sensul pozitiv. Nu pot să spun că numai în perioada noastră, dar destul de puternic și consistent în perioada administrării liberale”, a declarat Flutur care a subliniat că secretul a fost munca în echipă.

El a mai declarat că nu a fost comod să se lucreze cu el, dar că modul său de lucru a dus la rezultate.

„Cred că județul Suceava așteaptă de la PNL Suceava foarte multe. Vin să propun Sucevei modernizare mai departe și cu motoarele mai turate decât până acum. Asta trebuie să facem”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Autostrada dinspre Moldova spre Ardeal nu mai vine, drumul expres Siret-Suceava-București nu mai vine

 

Președintele CJ Suceava a mai declarat că județul Suceava merită mai mult în ceea ce privește dezvoltarea.

„Merită să discutăm de dezvoltarea județului mai apăsat. E nedrept să venim pe scenă și să vorbim că va veni o autostradă dinspre Moldova spre Ardeal și nu mai vine, să vorbim de un drum pe patru benzi, care venea cu viteză anul trecut spre Suceava și nu mai vine. Să vorbim de perspective de dezvoltare economică într-un județ în care avem peste 100.000 de oameni plecați la muncă în străinătate și faptul că încă nu putem să găsim soluții e un lucru rău”, a mai declarat Flutur.

El consideră că prioritățile sunt dezvoltarea și  locurile de muncă pentru ca județul Suceava și Bucovina să reprezinte ceva.

„Vine centenarul și nu am auzit o vorbă spusă de București în 28 noiembrie anul trecut de Ziua Bucovinei deși este (declarată n.r.)prin lege și va trebui să ne pregătim pentru că și Bucovina s-a unit cu țara în 1918”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a reamintit că în urmă cu câteva săptămâni a participat la Viena la o manifestare de evocare a parlamentarilor Bucovineni din Dieta Imperială și a spus că a avut șansa să stea în băncile Parlamentului imperial de la Viena în care au stat aleșii Bucovinei la acea dată și care apărau interesele Bucovinei în Imperiu.

Prea des primarii noștri fac naveta la București ca la Mecca cu dosarele sub braț ca să li se aprobe ceva

„Noi trebuie să apărăm interesele Bucovinei și Sucevei la București. Din nou simt că suntem într-un con de umbră. Voi face toate demersurile ca Guvernul României, Președintele României, să vină la Suceava, să stăm de vorbă să vadă ce proiecte avem, pentru că avem proiecte. Să dea drumul la finanțarea Centenarului pentru că nu se vorbește nimic. Prea des primarii noștri fac naveta la București ca la Mecca cu dosarele sub braț ca să li se aprobe ceva”, a spus Flutur.

El consideră că nu este corect ca un județ din care regiile statului realizează profit exploatând resursele locale să stea cu mâna întinsă la guvern pentru a obține fonduri pentru dezvoltare.

„Tu ai resurse, tu produci și fac profit regiile care exploatează lemn, piatră, apă minerală de aici și te rogi cu pălăria în mână să-ți dea bani să-ți dezvolți județul tău și e nedrept. Aici suntem”, a spus Flutur.

El a mai declarat că autoritățile sucevene vor trebui să se lupte pentru mai multe fonduri, aici, la Suceava, de dezvoltare în granița cu Ucraina.

„În perioada următoare UE anunță ridicare vizelor cu Ucraina și va trebui să sensibilizăm Guvernul de la București. Noi ne pregătim să deschidem patru noi puncte de frontieră cu frații noștri, dar deocamdată drumul E 85 nu face față și nimeni nu ne bagă în seamă la finanțarea coridorului Nord-Sud așa cum fac alții, polonezii de exemplu”, a spus Flutur.

Suntem un județ foarte important și trebuie să ne facem auzit glasul

El a mai declarat că în condițiile în care administrația județeană are altă culoare politică decât guvernul central va face uz de toate mijloacele pentru a atrage finanțări de investiții în județ.

„La București este un guvern de altă culoare politică și vă promit că voi face uz de toată diplomația, insistența, demersurile ca să obținem pentru județul Suceava ceea ce merită. Suntem un județ cu 720.000 de locuitori, al cincilea ca număr de populație și al doilea ca suprafață, un județ foarte important și trebuie să ne facem auzit glasul. Eu vă promit că voi reprezenta această voce pentru interesul locuitorilor județului Suceava. A face politică înseamnă să te pui, tu PNL, în slujba a întregii populații a județului Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de