Mai mult de jumătate din cei 240 de aleși județeni din ultimii 25 de ani au participat la ședința festivă a Consiliului Județean Suceava. Mihai Grozavu, singurul consilier județean care a fost membru al celor șase deliberative


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de actuali și foști consilieri județeni suceveni din cei 240 de aleși județeni din 1992 și până în prezent au participat, marți, la ședința festivă organizată cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înființarea acestei instituții.

Între aleșii județeni care au fost prezenți s-au numărat fostul prefect Ioan Băncescu, foștii primari Marian Ionescu, Vasile Tofan, Ioan Moraru, actualul primar al Sucevei, Ion Lungu, care a fost consilier județean 14 zile, actualul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, în 2004, dar și foștii vicepreședinți ai CJ Suceava, Stela Acatrinei, Constantin Gheorghe, Petrică Știrbu, sau Mihai Grozavu, sau foștii deputați Gabriel Gospodaru sau Dorel Petru Crăciun, ori fostul secretar general al Prefecturii Suceava, Bogdan Cristache.

Au lipsit însă foștii președinți ai CJ Suceava, Gavril Mărza și Cătălin Nechifor, ultimul transmițând o scrisoare în care explica absența prin participarea la lucările Parlamentului, foștii vicepreședinți Alexandru Rădulescu, Ilie Niță, Alexandru Băișanu, Ilie Vasile, sau fostul prefect Orest Onofrei.

Singurul consilier județean care a fost membru al celor șase deliberative, Mihai Grozavu, a spus în discursul său că administrația județeană este ca un stejar care crește și care lucrează în favoarea cetățenilor și a spus că cei prezenți au făcut „șase inele în acest arbore secular”.

El a arătat că în 1992 a existat o bază administrativă bună care, în cei 25 de ani a fost în permanență întreținută și îmbunătățită.

Mihai Grozavu a reamintit că CJ Suceava a avut un rol important în dezvoltarea întregului județ prin numeroasele proiecte care au fost realizate.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în cei 25 de ani, Consiliul Județean Suceava a adoptat peste 3000 de hotărâri și au fost emise peste 12.000 de dispoziții ale președintelui CJ.

El a arătat că a existat și o continuitate a proiectelor realizate pe parcursul celor 25 de ani și a mulțumit foștilor președinți ai CJ Suceava, Gavril Mîrza și Cătălin Nechifor, dar și angajaților instituției.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că el a fost 14 zile consilier județean, între cele două tururi de scrutin al alegerilor locale din 2004 când a fost ales primar al municipiului reședință de județ și a adăugat că în calitatea sa de primar a colaborat foarte bine cu Consiliul Județean Suceava.

Participanții la această manifestare au ținut și un moment de reculegere pentru aleșii județeni care nu mai sunt în viață, între care și primul președinte al Consiliului Județean Suceava, Constantin Sofroni.

Cei prezenți au primit diplome aniversare care să amintească faptul că au participat la momentul festiv de marcare a 25 de ani de existență a instituției.

Ei au vizitat mai multe investiții realizate în ultima perioadă de Consiliul Județean Suceava, în modernizarea Aeroportului Suceava sau reabilitarea Muzeului Bucovinei și Cetății de Scaun.(N.B.)


Intră acum și în grupul de