Alegerile din PSD Suceava au fost amânate


Intră acum și în grupul de

Alegerile care urmau să se desfășoare în cursul lunii mai pentru desemnarea președinților de organizații PSD Suceava și a conducerii organizației județene au fost amânate, a declarat, vineri, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan.

Stan a declarat pentru News Bucovina că s-a decis amânarea alegerilor interne din partid în condițiile în care PSD pregătește alegerile parțiale pentru alegerea de primari în mai multe localități din țară, inclusiv din județul Suceava.

El a spus că o decize privind calendarul de desfășurare a alegerilor interne în PSD va fi adoptată după alegerile parțiale din 11 iunie.

De menționat este că în cadrul Comitetului Executiv al PSD din 6 aprilie a fost luată decizia organizării de alegeri interne pentru organizațiile în care sunt conduceri interimare, iar tot în acea ședință s-a decis ca PSD să propună Guvernului data de 11 iunie pentru alegeri parțiale pentru primari.

Ulterior, liderii PSD au constatat că se suprapune calendarul alegerilor interne în partid cu cel al alegerilor parțiale și au decis amânarea tuturor alegerilor interne. Mai mult, potrivit unor surse din PSD, conducerea PSD vrea ca alegerile din interiorul partidului să fie organizate astfel încât președinții de organizații să fie aleși direct de toți membrii de partid și nu în conferințe de alegeri, prin votul delegaților.

Organizația județeană PSD Suceava urma să își aleagă noua conducere în data de 27 mai, potrivit deciziei din Comitetul Executiv al partidului, iar până în 13 mai urmau să fie organizate alegeri în organizațiile municipale Suceava, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, dar și în orașele Gura Humorului, Salcea și Liteni.

 

Senatorul Ioan Stan asigură conducerea interimară a organizației județene PSD Suceava din vara anului trecut după ce fostul președinte al organizației, actualul deputat Cătălin Nechifor, a demisionat din funcție după ce în urma alegerilor locale PSD nu a reușit să câștige conducerea Consiliului Județean Suceava.

 

Conducerea organizației municipale PSD Suceava este asigurată, interimar, de consilierul județean Dan Ioan Cușnir, după ce în urma alegerilor locale de anul trecut fostul senator Ovidiu Donțu a demisionat din funcția de președinte din cauză că PSD nu a reușit câștigarea funcției de primar al municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de