VIDEO Consilierul local Adrian Arămescu la întâlnirea cu Iohannis: Mulți s-au plans președintelui, dar ce poate să facă președintele? Doar să-i tragă de urechi


Intră acum și în grupul de

Consilierul local sucevean Adrian Arămescu a spus în cadrul întâlnirii cu președintele României Klaus Iohannis că acesta nu are puterea de a rezolva problemele ridicate de primari ci doar să îi tragă de urechi pe decidenți.

El a spus descentralizarea înseamnă modernizare și dezvoltare, organizare și muncă și a menționat că atitudinea președintelui este foarte clară privin lucrul prost făcut.

Arămescu a menționat că mai întâi trebuie să se realizeze venituri din muncă și apoi descentralizarea.

„România este o societate bolnavă. Îl rog pe domnul președinte să întoarcă toate legile care au îmbolnăvit societatea românească”, a spus consilierul local care a subliniat că toate națiunile au avantaj prin muncă numai în România sunt încurajate pomenile, ajutorul social.

„Ce înseamnă venitul minim garantat la un om bun de muncă? Nu se mai poate. Dezvoltare fără muncă nu există”, a spus Arămescu.

El a remarcat că în cadrul întâlnirii i-au fost spuse președintelui mai multe probleme. „Ce poate să facă președintele? Parlamentarul de zonă, din toată țara să se bată. Domnul președinte ia la cunoștință și poate să-i tragă de urechi cu toate prilejurile pe care le are. Mai mult nu poate să facă”, a spus Arămescu care a menționat că președintele nu poate face mai mult decât parlamentarii.

Președintele Klaus Iohannis i-a răspuns consilierului local apreciind și el că trebuie muncă și o guvernare care să asigure condiții pentru muncă.

„Am observat cu reacționează guvernele. Și guvernul lor și guvernul meu și ăsta, toți fac la fel. Încep să guverneze ca pompierii”, a spus președintele care consideră că și acesta e un fel de a guverna însă ineficient.

„România nu mai are nevoie de rezolvitori de probleme punctuale ci de politici publice care soluționează problema într-un mod integrat”, a spus Iohannis care a adăugat că pentru ca „să trăim bine trebuie să muncim bine și trebuie să avem conducători care să ne asigure condițiile să muncim bine”.

Totodată, el a apreciat că descentralizarea și regionalizarea pot fi făcute doar dacă sunt îndeplinite două obiective, respectiv dezvoltare economică și eficientizare administrativă.

„Trebuie să eliminăm trântorii și șpăgarii din sistem”, a mai spus Iohannis.


Intră acum și în grupul de