Organizația PNL Suceava va avea cel mai greu cuvânt de spus la alegerea noului președinte al PNL. Flutur: Liderul va trebui să unească cele două grupări


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că Partidul Național Liberal va trebui să își aleagă un președinte care unește partidul pentru că după alegerile interne PNL va începe adevărata opoziție la PSD și ALDE.

Flutur a spus în emisiune că în PNL este o perioadă de luptă internă care generează diverse discuții în media, dar a arătat că acest fapt este bun pentru că partidul este încă în atenția publicului.

„Acum e perioada de luptă internă în PNL și sigur că sunt savuroase știrile la televizor, dar să te ferească Dumnezeu când nu sunt din astea. Sper ca în iunie să terminăm cu astea și să ne liniștim, să avem o conducere legitimă ca, în partea a doua a anului, PNL și dreapta românească să dea de furcă și să facă adevărată opoziție la PSD și ALDE. Asta este tema pentru că alegerile următoare sunt în 2019. Până atunci trebuie să ne reglăm noi problemele interne și să ne alegem pe cei pe care trebuie să-i respectăm după ce îi alegem”, a spus Flutur.

El a menționat că nu s-a pronunțat încă în favoarea unui candidat și vrea să mențină suspansul în această chestiune.

„PNL Suceava este o organizație liberală foarte puternică și va trebui să avem un cuvânt greu de spus. Din câte știu vom avea cel mai mare număr de delegați la Congresul partidului și nu ne este indiferent ce se întâmplă. Ați văzut că au venit pe aici candidații și au încercat să se pozeze cu noi și atunci sunt mai relaxat”, a spus Flutur.

El a prezentat calitățile candidaților anunțați, arătând că nu are ce să le reproșeze, dar vrea să știe care sunt obiectivele clare.

„În primul rând liderul trebuie să unească cele două grupări. Eu  sunt nemulțumit că în multe filiale se vorbește de „noi” și „voi” de PNL-iști și PDL-iști, ceea ce la Suceava nu se mai întâmplă. Aici suntem la un loc toți”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a recunoscut că PNL trece printr-o periodă dificilă, dar a reamintit că în anul 2000 când s-a înscris în partid, organizația județeană PNL Suceava avea 3,5 la sută încredere.

 


Intră acum și în grupul de