Băișanu(ALDE): Miniștrii PSD vin cu idei năstrușnice. Ca liberal nu sunt de acord cu plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți seara, la B1 TV că miniștri ai PSD vin cu idei năstrușnice, fără să fie discutate în alianța de guvernare sau în partid, dând ca exemplu inițiativa ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a propus plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor.

„Văd că unii miniștri ai PSD vin cu idei năstrușnice. Cam multe. Nu se discută în partid, nu se discută în alianță. Eu, ALDE, liberal fiind, nu am auzit să se pună pe masa consultărilor, să vină cineva cu o propunere, așa cum sunt eu obișnuit în ALDE, vin și vreau să propun o lege de genul acesta”, a spus Băișanu în emisiune.

El a menționat că deja a devenit o practică și că unii dintre miniștrii PSD vin cu câte o idee personală pe care să o „arunce” în dezbatere fără să se consulte nici măcar cu partidul.

„E un semnal de alarmă pe care îl trag”, a spus Băișanu.

El a menționat că este liberal și că nu este de acord cu niciun fel de plafonare a ceva.

„Nu sunt de acord să se facă o lege pentru a rezolva cazuri punctuale ale unor inși care au găsit o breșă”, a precizat Băișanu făcând referire la cazul celui care primește 35.000 de euro lunar indemnizație de creștere a copilului după ce, timp de șase luni, a avut salariu de 50.000 de euro.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, că va propune plafonarea indemnizațiilor pentru copii pentru că prin actualele prevederi se poate înșela statul român.

„Este de fapt o înşelătorie a statului român, ceea ce sigur că nu putem să acceptăm. Beneficiarii în plată în luna martie – până la 1.233 lei, sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai mulţi. Între 1.234 – 3.400 lei sunt 39.700, între 3.400 – 5.000 lei sunt 5.478, între 5.000 – 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623. Cu această plafonare pe care o vom face nu vom afecta foarte multe persoane din România, dar în mod clar, cei care au bulbersat sistemul şi ne-au pus să plătim astfel de sume vor trebuie să se limiteze la ceea ce le permitem”, a spus Olguţa Vasilescu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de