Cușnir: Primăria finațează evenimente doar în campania electorală? După ce a preluat Festivalul de teatru inițiat de CJ Suceava și Crosul Sucevei inițiat de Ioan Bălan, Ion Lungu nu le mai organizează.


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, s-a întrebat, miercuri, dacă primarul Sucevei, Ion Lungu, finanțează evenimente culturale doar în campania electorală, arătând că două astfel de evenimente importante, un festival de teatru și Crosul Sucevei nu se mai află pe lista manifestărilor finanțate.

„După două ediţii al Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru(FIST), festival inclus în Strategia  Culturală a Sucevei, festival preluat de Primăria Sucevei de la Consiliul Judeţean, acesta nu mai apare pe lista evenimentelor finanţate de Primăria Sucevei. După două ediţii de Crosul Sucevei, eveniment preluat de Primăria Sucevei de la deputatul Ioan Bălan, se pare că nici acesta nu se va mai desfăşura”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El s-a întrebat care este strategia primarului pentru dezvoltarea culurală și sportivă a municipiului.

„La Suceava finanţăm evenimentele culturale şi sportive doar în anii electorali? Această este strategia lui Ion Lungu pentru dezvoltarea culturală şi sportivă a Sucevei?”, s-a întrebat Cușnir.

El crede că reţeta sigură pentru a distruge un eveniment sau acţiune sau companie este să fie preluată de Primăria Sucevei exemplificând cu FIST, Crosul Sucevei, Termica, Foresta.

„Ion Lungu se comportă cu banii sucevenilor la fel cum au făcut-o cu banii românilor Stoica de la Caritas sau Sorin Ovidiu Vântu de la la FNI! Aşa cum pe Stoica şi pe SOV, mai devreme sau mai târziu i-au ajuns problemele din urmă, la fel se va întâmpla şi cu Ion Lungu, îl vor ajunge din spate Termica, Thermonet-ul, fotbalul, transportul public, FIST-ul, Crosul Sucevei şi multe, multe altele!”, a mai spus Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de