Nechifor despre Guvernul PSD: Știm să facem foarte bine guvernare, dar nu știm să o explicăm. Inclusiv FMI și Comisia Europeană dau semnale pozitive


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, că o remaniere guvernamentală se impune când e nevoie de mai multă  dinamică în actul de guvernare și a apreciat că actualul guvern acționează corect, ceea ce este evidențiat inclusiv de FMI și Comisia Europeană.

Nechifor, care a participat la o emisiune la Antena 3, a spus că o remaniere e absolut necesară atunci când lucrurile din cadrul guvernării trebuie puse mai bine în dinamincă.

„Asta, cu siguranță de va discuta, se va analiza și se va propune la viitorul CEx în luna iunie și în funcție de această analiză se va putea decide. Eu nu cred însă că cineva a făcut greșeli majore în această perioadă. Comunicarea ar fi trebuit să fie mai bună”, spus Nechifor.

El a exemplificat cu anunțul ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, privind impozitul pe gospodărie care nu a fost suficient explicat.

„Știm să facem foarte bine guvernare, dar nu știm să o explicăm. În istoria noastră de 27 de ani, când a guvernat PSD au fost rezultate, dar nu am explicat poate cel mai bine. Văd că e ceva ciclic, ca și greșeală a noastră, dar eu cred că avem obligația, cu toții, să ne raportăm foarte des la programul de guvernare pentru că mulți români au dat votul pentru acest program de guvernare și e clar că putem corecta în sens bun când e nevoie”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că și instituțiile internaționale au corectat pozitiv creșterea economică anticipată la începutul anului, ceea ce dovedește că actul guvernării e bun.

„Ceea ce mă bucură și spune că avem performanță, este că inclusiv FMI spune că avem creștere mai mare decât anticipau la început de an, inclusiv Comisia Europeană dă semnale pozitive și cred că totul se va încheia bine pe acest ciclu în condițiile în care economia va merge”, a mai declarat Nechifor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de