Vicepreședintele ALDE, Alexandru Băișanu, despre partidul Pro-România, inițiat de Daniel Constantin, exclus din ALDE: E mintea lui Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți seara la Antena 3 că partidul Pro-România, pe care îl inițiază fostul co-președinte ALDE, Daniel Constantin și în care ar urma să fie format din mai mulți membri ALDE că aceasta este o construcție gândită de Victor Ponta.

„Un partid se face și cu minte și cu suflet. Dacă nu ai nici mintea la tine și nici sufletul la tine care sunt împrumutate și te împinge cineva de la spate să faci anumite lucruri, le faci prost”, a spus Băișanu.

Întrebat care este cel care îl împinge pe Daniel Constantin în acest demers, Băișanu crede că e vorba de Victor Ponta.

„În momentul de față cred că e mintea domnului Victor Ponta. Eu cred că Victor Ponta i-a spus lui Daniel Constantin: „Mergi tu înainte că pe mine m-a bușit râsul. Fă tu un partid că apoi vin și eu”. I-a mai spus același lucru și lui Sebastian Ghiță și nu a mai venit”, a spus Băișanu.

Deputatul sucevean a arătat că Victor Ponta a fost unul dintre premierii buni României și că nu se poate spune că e un personaj ascuns al politicii în timp ce Daniel Constantin a fost produsul lui Dan Voiculescu și la 34 de ani a fost pus președinte de partid și ministru al Agriculturii, iar apoi viceprim-ministru.

„Există oameni în partide care vin, se așează, cineva le spune detonează-te și el se aruncă în aer. După care merge în alt partid și i se spune, la fel, să se detoneze”, a spus Băișanu care a arătat că cei care comandă sunt dintre cei care nu vor să se pună în aplicare programul de guvernare.

El a evitat să spună dacă Daniel Constantin e omul serviciilor, arătând că nu îi este confortabil să se pronunțe.

Fostul co-președinte ALDE, Daniel Constantin, urmează să lanseze săptămâna viitoare o nouă formațiune politică, Pro-România, potrivit unor surse politice.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de