Băișanu către Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii: Aveți un plan pentru a aloca mai eficient ajutoarele sociale către cei care au cu adevărat nevoie?


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a solicitat ministrului Muncii și Protecției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, informații despre beneficiarii ajutoarelor sociale și care sunt măsurile pentru ca fondurile să fie alocate către cei care chiar au nevoie de aceste ajutoare.

În interpelarea formulată în Parlament, Alexandru Băișanu îi cere ministrului să precizeze care este numărul de români care beneficiază de ajutoare sociale și cum a evoluat acest număr în ultimii ani.

Totodată, deputatul sucevean i-a cerut ministrului să spună dacă are un plan de acțiuni concrete pentru alocarea de ajutoare sociale mai eficient către beneficiarii care chiar au nevoie de acestea.

Alexandru Băișanu, a declarat, recent, că va depune o inițiativă legislativă prin care ajutorul social să nu mai fie acordat persoanelor apte de muncă.

„Oamenii capabili de muncă trebuie să meargă la muncă și nu să aștepte ajutorul social. Locuri de muncă sunt, iar cine vrea să muncească are unde”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că oamenii apți de muncă trebuie încurajați să muncească.

„Trebuie să eliminăm aceste practici care nu încurajează munca. Nu poți dezvolta o țară prin măsuri prin care se încurajează nemunca”, a spus Băișanu.


Intră acum și în grupul de