Bușoi: Organizația PNL Suceava este cea mai puternică organizație PNL nu doar din Moldova, ci din toată România


Intră acum și în grupul de

Liderul PNL Cristian Bușoi, candidat la funcția de președinte al PNL a prezentat, sâmbătă, în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Suceava moțiunea cu care vrea să câștige alegerile interne din PNL la Congresul din 17 iunie.

Bușoi a spus că modelul pe care vrea să-l imprime PNL este modelul inspirat de Gheorghe Flutur, de Theodor Stolojan, care este modelul aplicat de președintele Klaus Iohannis.

El și-a arătat satisfacția că a prezentat moțiunea sa „PNL – Partidul Viitorului”, la Suceava, care este cea mai puternică organizație PNL nu doar din Moldova, ci din toată România.

”Filiala Suceava este una dintre cele mai puternice din țară. PNL are, la Suceava, președinte de Consiliu Județean, primar de municipiu, 45 de primari în localitățile din județ, 21 de consilieri județeani și 5 parlamentari. Gheorghe Flutur este un lider serios, cu proiecte, cu viziune, cu o autoritate naturală, de care Partidul Național Liberal are mare nevoie pentru a-și consolida un profil de partid ce răspunde aspirațiilor alegătorilor de centru dreapta din România”, susține Bușoi.

El a mai spus că mesajul pe care și-l asumă prin moțiunea PNL – Partidul Viitorului este foarte clar, că PNL trebuie să vorbească mai puțin despre Justiție și să se concentreze pe Economie și să nu mai permită lui Liviu Dragnea și PSD „să acapareze iresponsabil temele economice, ce au impact direct asupra românilor”.

Bușoi a explicat că discursul pe Justiție trebuie să fie echilibrat și corect în care să se arate că liberalii nu sunt de acord cu corupție, cu interesele, dar susțin prezumția de nevinovăție, prezumția de bună-credință a celor care își asumă funcții publice și pentru legea privind răspunderea magistraților.

Mai mulți membri ai PNL Suceava l-au întrebat cum va gestiona diferențele de opinii în interiorul PNL și cum va fi organizată comunicarea și a arătat că el crede că dezbaterea și confruntarea opiniilor este ceea ce ne diferențiază pe noi, liberalii, de adversarii politici.

„Am încurajat și voi încuraja întotdeauna dialogul civilizat și dezbarea temelor propuse spre decizie, în interiorul PNL, la fel și respectarea deciziilor luate în urma dezbaterilor. Cât despre purtătorii de mesaj ai Partidului Național Liberal, consider că toți liderii PNL trebuie să iasă public și să suțină proiectele și valorile Partidului Național Liberal. Trebuie pus punct situației de acum, când unii se erodează în dezbateri, iar alți lideri evită aparițiile publice în afara campaniei”, susține Bușoi.

El a mai arătat că și comunicarea în exteriorul partidului este la fel de importantă ca și cea din interiorul PNL.

Bușoi a spus că el consideră că președintele partidului trebuie să comunice săptămânal cu membrii PNL prin e-mail sau telefonic.

„Sunt de acord, de asemenea, cu propunerile colegilor de la Suceava ca, lunar, să aibă loc întâlniri între conducerea partidului și membrii, în diverse organizații din teritoriu”, susține Cristian Bușoi.

De menționat este că mai mulți membri ai PNL Suceava au anunțat că susțin candidatura lui Ludovic Orban la președinția PNL.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a evitat să anunțe candidatul pe care îl sprijină.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de