Cererea de începere a urmăririi penale a deputatului de Suceava Eugen Bejinariu în dosarul Microsoft , respinsă de Camera Deputaților


Intră acum și în grupul de

Cererea Ministerului Public  de începere a urmăririi penale față de deputatul de Suceava Eugen Bejinariu, pentru perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatul General al Guvernului, în dosarul Microsoft  a fost respinsă, marți, de plenul Camerei Deputaților.

 

Deputatul sucevean a explicat parlamentarilor că nu a încălcat nicio lege și nu a negociat contractual respectivul ca a fost încheiat între Guvernul României şi Microsoft Irlanda care parte a unui act normativ adoptat de Guvern.

El a subliniat că nu a fost nici inițiatorul respectivului act normativ și a subliniat că și Curtea Constituțională a arătat că adoptarea unui act normativ nu poate constitui subiectul cercetării penale.

Procurorii au cerut încuviințarea Parlamentului pentru începerea urmăririi penale față de Eugen Bejinariu pentru abuz în serviciu.

Deputații au respins cererea procurorilor cu 183 de voturi, pentru începerea urmării penale s-au pronunțat 88 de deputați, iar două voturi au fost anulate.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de