Marian Andronache: În cazul caietului de sarcini pentru salubrizare, amendamentele PSD au fost corecte. Să vină cu lucruri constructive în Consiliul local


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a vorbit în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV despre colaborarea în Consilul Local, în special în ceea ce privește cea cu grupul PSD, arătând că acest grup poate veni și cu inițiative constructive, cum au fost amendamentele la caietul de sarcini pentru salubrizare, dar că se încăpățânează să nu voteze niciun proiect privind acordarea de superficii până când nu este adoptat Registrul Spațiilor Verzi, blocând astfel, unele situații care trebuie rezolvate.

Andronache a spus în cadrul emisiunii că grupul PSD a venit cu amendamente la caietul de sarcini privind licitația pentru desemnarea operatorului de salubrizare menajeră, iar punctele de vedere prezentate erau corecte.

„ Chiar era amendamentul cu redevența, foarte bun, i-am înțeles toți”, a spus viceprimarul care a arătat că această redevență să fie plătită ca procent și nu ca o sumă fixă.

„Nu se putea în euro că nu permite legislația, dar procentual e în regulă”, a spus Andronache.

El a arătat că și în ceea ce privește ca fișa de date de achiziții să fie aprobată în Consiliul Local a fost un amendament bun, la fel și în ceea ce privește  parcul auto  care trebuie să-l aibă firma de salubritate.

„Deci au venit cu amendamente foarte ok. Atunci ce să mai discuți? Trebuia să treacă caietul de sarcini pentru că altfel, dacă ne complacem în situația asta, Suceava va avea de pierdut și să strea gunoaiele nestrânse și cu mizerie în punctele de colectare”, a spus viceprimarul.

El a mai arătat că se votează politic în Consiliul Local Suceava și că cei din grupul PSD votează împotriva acordării de superficii până când nu se aprobă Registrul Spațiilor Verzi.

„Ei au venit cu speța cu registrul spațiilor verzi. E vorba de un balcon, de o ușă, sunt chestii minore, de normalitate.(…) Sunt curios dacă după ce apare registrul spațiilor verzi la sfârșitul anului motivația asta dispare. Ar trebui să dispară și să discutăm de la caz la caz și cu verificare în teren”, a spus viceprimarul care a menționat că sunt situații care trebuie soluționate cu vizionare la fața locului.

El a spus că nu consideră că grupul PSD este „Gică contra” în Consiliul Local și crede că se poate colabora bine în Consiliu dacă PSD vine cu lucruri constructive. „

„Să vină cu inițiative”, a spus Andronache. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de