Deputatul PSD Maricela Cobuz le-a prezentat colegilor parlamentari ce a făcut Ministerul Sănătății în aplicarea programului de guvernare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a prezentat într-o declarație politică susținută, miercuri,  în ședința de plen a Camerei Deputaților care sunt ”Realizările PSD în Sănătate”.

Prin declarația politică, Cobuz susține că PSD a realizat și continuă să-și îndeplinească promisiunile din Programul de Guvernare 2017-2020, se arată într-un comunicat de presă al deputatului.

Ea a menționat că în ceea ce privește domeniul sănătății, Guvernul României a realizat tot ceea ce și-a propus pentru primul trimestru.

„Încă de la început au fost alocate fonduri pentru programele de sănătate publică incluzând și segmentul de boli rare și a fost extins programul național de Hepatită C în baza căruia sunt sprijiniți și pacienții cu gradul de fibroză F4. La începutul lunii martie au eliminate comisiile de specialitate la nivelul CNAS în vederea accesului mai rapid al pacienților la tratament iar Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale au semnat Ordinul privind copiii cu dizabilități, astfel încât copiii diagnosticați cu sindromul Down și alte dizabilități similare să beneficieze în continuare de însoțitor cu indemnizația aferentă”, arată deputatul.

Ea precizează că tot în prima parte a acestui an a fost suplimentat fondul bugetar pentru sănătate datorită creșterii salariale pentru personalul medical dar și datorită necesității dotării unor spitale județene cu un computer tomograf. A fost actualizată lista cu medicamentele compensate și a fost adoptată legea privind stabilirea prețurilor la medicamente în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 368 din 28 martie 2017.

Cea mai mare investiție pe care o promite Guvernul prin Programul de Guvernare este construcția unui spital republican și a 8 spitale regionale, urmând a fi alocate prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o noutate pentru România, peste 3,5 mld. € și create noi locuri de muncă, una din priorităţi fiind readucerea medicilor în ţară.

„În luna martie a acestui an, am susținut în Ședința de Plen a Camerei Deputaților declarația politică cu privire la «Importanța dieteticianului în sistemul de sănătate românesc» și am adresat o interpelare Ministrului Sănătății, domnul Florian Dorel Bodog, cu privire la Normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului 256/2015. Astfel, am contribuit la punerea în aplicare a acestor norme, fără de care nu se pot exercita profesiile noi din sănătate respectiv dietetician – nutriţionist.

Toate obiectivele PSD din domeniul sănătăţii sunt realizabile și vin în sprijinul României, ajutând la dezvoltarea unui sistem de sănătate mai eficient, mai modern, la un trai mai bun pentru fiecare cetățean”, arată Cobuz.


Intră acum și în grupul de