Testul alegerilor parțiale din județul Suceava. PSD și PNL au câștigat fiecare în fieful celuilalt și au făcut rocada primarilor. La Iacobeni a câștigat candidatul PSD și la Siminicea candidatul PNL


Intră acum și în grupul de

Alegerile parțiale pentru funcția de primar din comunele Iacobeni și Siminicea au fost un test pentru principalele partide din județul Suceava, PSD și PNL care au câștigat fiecare în fieful electoral al celuilalt.

Potrivit numărătorii paralele făcute de partide, la Iacobeni, unde în urma alegerilor locale de anul trecut a fost ales primar candidatul PNL Angelica Fădor, care a demisionat după ce a fost aleasă deputat, a fost ales la alegerile parțiale, candidatul PSD,  tânărul inginer silvic Viorel Maxim.

Maxim, 29 ani, este dublu licențiat, fiind absolvent al Facultăților de Drept și de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania din Brașov și  lucrează în prezent la Ocolul Silvic din Iacobeni ca inginer silvic.

La Iacobeni s-au prezentat la vot 1100 de votanți din cei 1801 votanți înscriși pe listele permanente, fiind înregistrată o prezență la vot de 61,07 la sută.

În schimb, la Siminicea, fieful PSD, unde fostul primar PSD ales la alegerile din iunie anul trecut, Sergiu Pașniciuc, a demisionat din motive personale, a fost ales primar Vasile Clim, actual primar interimar PNL.

La Siminicea au votat 1.132 alegători din totalul de 2.344 de persoane cu drept de vot înscrise în listele electorale permanente, fiind o prezență la vot de 48,29 la sută.(N.B.)


Intră acum și în grupul de