Consilierul PSD Andrei Păduraru: Singurele realizări ale lui Ion Lungu în ultimul an sunt creșterea prețului căldurii și taxei de salubritate. Cușnir: În loc de 5000 de noi locuri de muncă, Lungu împarte 5000 de sarmale


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Andrei Păduraru a declarat, joi, într-o conferință de presă că niciuna din promisiunile electorale ale lui Ion Lungu nu au fost realizate în cursul primul an din cel de-al patrulea mandat al acestuia și că singurele realizări sunt creșterea prețului gigacaloriei și a taxei de salubritate.

Astfel, el a arătat că în programul electoral al lui Ion Lungu era înființarea parcului economic Suceava-Botoșani, Sala polivalentă, ruta ocolitoare 2 Salcea-Ipotești-Suceava, pod peste râul Suceava, 5000 de locuri de muncă, iar nici una din promisiuni nu s-a realizat.

„Se demonstrează încă odată că majorarea prețului la populație cu 35 la sută a gigacaloriei a fost o acțiune premeditată”, a spus consilierul local PSD care a menționat că în perioada de reorganiare Termica a cerut majorarea prețului, dar că nu a fost acceptată de Ion Lungu, ba, mai mult, Termica a fost nevoită să ia credite bancare de 139 de milioane de lei pentru că nu primea subvenția la timp și a plătit comisioane bancare de 24 de milioane de lei doar pentru că nu s-a primit subvenția la timp.

El a mai declarat că și majorarea cu 80 la sută a taxei de salubritate fără o  justificare economică se înscrie în același mod de lucru al primarului care susține că e nevoie de alinierea la tarifele din alte orașe fără să precizeze că și nivelul de trai trebuie să fie aliniat la acele orașe.

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a spus că din punctul de vedere al PSD Sucava, concluzia este că în ceea ce privește seriozitatea și gradul de respectare a promisiunilor făcute către suceveni, „Ion Lungu este Pinocchio sau Buratino în varianta rusească”.

„Ion Lungu este edilul care împarte, el și familia lui, 5.000 de sarmale sucevenilor, dar care în cadrul întâlnirilor de consultare a sucevenilor se consultă cu un sucevean. Întrebarea este dacă sarmalele sunt făcute de Ion Lungu și familia lui sau sunt făcute la cantina socială și doar împărțite de Ion Lungu și familia lui? Sau poate că Ion Lungu, în locul promisiunii din campania de anul trecut, de a crea 5.000 de noi locuri de muncă, împarte 5.000 de sarmale? Atâta poate!”, a spus Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de