Lider PSD Suceava: În politică, vânătorul devine vânat. Liviu Dragnea va ajunge din vânător să fie vânat dacă nu învață din greșeli; PSD e ca un film de acțiune cu final neașteptat


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a apreciat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că dacă nu va învăța din greșeli, Liviu Dragnea riscă să devină din vânător, ceea ce este acum, vânat pentru că fără susținerea partidului nu reprezintă nimic din punct de vedere politic.

 

Cușnir a spus în cadrul emisiunii că ce s-a întâmplat în ultima săptămână pe eșicherul politic național a fost cel mai bun lucru ce i se putea întâmpla PSD.

„PSD a demonstrat încă o dată că este un partid viu. În această perioadă a existat emulație în rândul tuturor, la toate nivelurile din partid. Toată lumea suna și își spunea punctul de vedere. A fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla PSD”, a spus Cușnir.

El a spus că publicul nu este interesat de un film monoton, în care nu se întâmplă nimic, cum e la PNL ci de un „film cu răsturnări de situație, un film palpitant, un film cu final neașteptat” cum e la PSD.

”Tuturor ne place să ne uităm la un film cu final palpitant”, a spus liderul organizației municipale PSD Suceava.

El a mai spus că o organizație poate fi comparată cu un rechin, pentru că, pentru a trăi, rechinul trebuie să fie tot timpul în mișcare pentru că dacă se oprește moare.

„Așa trebuie să fie și cu o organizație, dacă nu se mișcă, dacă se oprește, moare. În PSD s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple spre deosebire de PNL care l-au scos pe Ludovic Orban de la naftalină”, a spus Cușnir.

El a arătat că mesajul PSD a fost clar, că disciplina de partid trebuie respectată și că mai bine să iei măsurile pe necesre după șase luni, decât să spui după 3-4 ani de guvernare că ai greșit.

„Și mie ca și multor altor membri de partid ne-a plăcut Sorin Grindeanu. Să nu uităm că pentru Sorin Grindeanu s-au strâns un milion și jumătate de semnături în România”, a adăugat Cușnir.

El a reamintit că în anul 2006, la Concordia, i s-a retras sprijinul politic lui Adrian Năstase, iar a doua zi, Adrian Năstase, fost președinte de partid, fost premier, și-a dat demisia deși nu era de acord cu acea decizie după care și-a continuat lupta, intensă sau mai puțin intensă din interiorul partidului, iar acum Adrian Năstase este unul dintre cei mai urmăriți foști lideri ai partidului pe blogul său.

„ Aceasta este atitudinea corectă. Chiar dacă nu-ți convine o decizie, trebuie să o respecți”, a spus Cușnir.

Întrebat despre excluderea din partid a trei premieri ai PSD, respectiv, Adrian Năstase, Victor Ponta și Sorin Grindeanu, liderul socialist sucevean a spus că oamenii trebuie să învețe că în politică vânătorul devine vânat.

„Una din cele mai mari probleme din politica românească, și se pare că oamenii nu învață din greșeli, întotdeauna, în politică,  vânătorul devine vânat. Băsescu a fost vânător și a devenit vânat, Ponta a fost vânător, l-a dat jos pe Geoană și s-a transformat din vânător în vânat. Invariabil, se întâmplă lucrul acesta și, mai devreme sau mai târziu, i se va întâmpla și domnului Dragnea. Domnul Dragnea este în ipostaza vânătorului, a omului care stabilește regulile jocului. Mai devreme sau mai târziu, dacă nu se schimbă tipul de politică în România și dumnealui va deveni vânat”, a spus Cușnir.

El a subliniat că acest tip de oameni trebuie să înțeleagă că ei, fără partid în spate sunt nimeni în politică.

„Ponta, fără partid în spate are zece voturi în Parlament. Băsescu, fără partid în spate este nimeni, la fel și Liviu Dragnea, atunci când nu va mai avea partidul în spate va fi nimeni din punct de vedere politic. Sper ca domnul Dragnea să învețe din greșeli și în toate deciziile pe care le va lua de aici înainte să înțeleagă că este puternic cu partidul în spate”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir.

El a subliniat că Victor Ponta a încercat să se lupte cu partidul care l-a făcut prim ministru și a pierdut.

Dan Ioan Cușnir și-a exprimat speranța că următorul guvern va fi mai bun și mai performant.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de