Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi, după audierea lui Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor: Mi-a dat asigurări că se preocupă de începerea mai rapidă a drumului expres Siret-București


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, a avut, joi, cu ocazia audierii lui Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor, mai multe întrebări punctuale privind infrastructura rutieră din județul Suceava.

Astfel,  Băișanu l-a întrebat pe ministrul desemnat, care este situația șoselei de centură a municipiului Suceava, dacă are în vedere începerea, mai devreme, a drumului expres Siret-Suceava-Pașcani, ținând cont de fluxul tot mai mare de autovehicule care circulă dinspre și spre Ucraina, dar și în legătură cu trenul de călători pe ruta Suceava-Cernăuți.

În ceea ce privește șoseaua de centură, ministrul desemnat a evitat să răspundă direct privind termenul de finalizare în condițiile în care, în prezent, sunt în derulare proceduri de licitație pentru stabilirea lucrărilor necesare de efectuat.

În ceea ce privește drumul expres dinspre Siret spre Suceava și București, Răzvan Cuc l-a asigurat pe deputatul sucevean că are în vedere ca acesta să fie început mai repede decât este prevăzut în Master Planul de Transporturi, ținând cont de traficul existent și cel preconizat.

Totodată, legat de trenul de călători Suceava-Cernăuți, ministrul desemnat al Transporturilor a declarat că sunt discuții între reprezentanții căilor ferate din cele două țări și că susține acest proiect.

Băișanu i-a recomandat ministrului desemnat să discute și cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru realizarea unor acorduri româno-ucrainene pentru punerea în funcțiune a acestui tren.

„Sper ca ministrul Transporturilor să facă ceea ce mi-a spus în cadrul audierilor din cadrul comisiei, aceste investiții fiind necesare pentru județul Suceava și pentru dezvoltarea zonei”, a spus Alexandru Băișanu.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de