Flutur despre mirarea liderilor PSD despre schimbarea atitudinii sale: Sunt dispus la dialog civilizat și constructiv pentru binele județului Suceava, dar asta nu înseamnă că fac blat sau îngenunchez


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a recunoscut, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că și-a schimbat atitudinea pentru a exista o colaborare cu PSD în interesul județului Suceava și că este dispus, chiar să tacă, dacă județul Suceava are de câștigat din această atitudine.

„Mirarea liderilor PSD e cum s-a schimbat Flutur. Sunt foarte sincer. Ce aveam dintr-o luptă, zi de zi? Mă pricep să mă lupt politic, dar eu vreau să mă lupt cu argumente.(..) Și poate că și atitudinea mea mai deschisă, mai de colaborare (i-a mirat n.r.). Uneori, când mi-ați făcut o poză în stână cu președintele Ioan Stan de la PSD se întrebau că ce au făcut? De ce s-au întâlnit la Hora Bucovinei? Ce e acolo? E și un semn de colaborare. Nu putem sta cu săbiile scoase din teacă să vedem care dă primul”, a spus Flutur în cadrul emisiunii.

El a subliniat că este dispus la dialog civilizat și constructiv pentru binele județului Suceava și la mai puțin spre deloc spectacol politic.

„Dacă e mai bine pentru suceveni și să aduc mai mulți bani din județ nu înseamnă să fac blat, sau să îngenunchez, sau să mă înscriu, Doamne ferește, în așa ceva. Nu. În schimb, eu sunt președinte al CJ Suceava, iar orice atac al meu, dacă PSD astăzi la putere, ar putea să se răzbune pe județul Suceava și trebuie să mă gândesc de zece ori pentru că nu e vorba de mine, pe persoană fizică, ci de județ. Pentru ce să sufere județul pentru mine? Că le-am zis una mai tăioasă eu și a mers bine pe televizor? Pot să am un dialog civilizat, uneori și să tac, dacă e mai bine așa pentru concetățenii mei. Poate nu sună bine din punct de vedere politic, dar m-am pregătit cu asta când am spus că voi lăsa haina politică și voi face administrație. Ce să fac? Din poziția de președinte de Consiliu Județean să dau dume ca să fac procente dar să sufere populația județului Suceava?”, s-a întreabat Flutur.

El a spus că are reproșuri în partid pentru că PNL nu am câștigat guvernarea.

„Dacă tot nu am câștigat-o hai să ne pregătim să o câștigăm pe ușa din față. Asta înseamnă fapte și PNL va putea câștiga cu Flutur dacă fac performanță. Dacă am spus ceva, se uită, dar dacă am asfaltat drumul de la Fetești până la Siminicea nu se uită”, a explicat liderul liberal.

Flutur a mai declarat că nici nu e bine să acționezi ca și cum în fiecare zi ai fi în campanie electorală, cu ochii spre camera de filmat.

„Vin zile când trebuie să fii mai nepopular (…) dar, pe total, măcar ai fost responsabil”, a conchis Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de