Acasă Politica Răspuns al ministrului Transporturilor la întrebarea lui Băișanu privind drumul expres Suceava-Roman:...

Răspuns al ministrului Transporturilor la întrebarea lui Băișanu privind drumul expres Suceava-Roman: Cel mai apropiat sector de drum e Pașcani-Bacău pentru care procedura de licitație a fost suspendată


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputaților l-a întrebat în Parlament pe ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, când preconizează că se vor finaliza lucrările la drumul expres Roman-Suceava care va lega Moldova de sudul țării, acesta răspunzând că cel mai apropiat sector de drum ar fi Pașcani-Bacău, dar că procedurile de licitație sunt suspendate.

Alexandru Băișanu i-a spus ministrului Transporturilor că, în decursul anilor, sucevenii au fost amăgiți cu multe promisiuni  în ceea ce privește reparațiile majore de infrastructură.

„Din păcate, fără o infrastructură adecvată, această regiune rămâne în continuare cea mai săracă zonă din țara noastră și una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Mă refer în special la construcția drumului expres care leagă Romanul de Siret, un drum peticit, care a facut și face în continuare multe victime, o construcție care ar prelua traficul de pe E85, cât și a localităților traversate de singurul drum european care asigură legatura cu municipiul București”, a explicat deputatul.



Ministrul Transporturilor i-a transmis, în scris, răspuns deputatului sucevean că pentru drumul expres Roman- Suceava, CNAIR Sa are în derulare procedurile de achiziţie publică a serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru următoarele secţiuni de drum de mare viteză din zona Moldova: Buzău-Focșani, Focșani – Bacău, Bacău-Pașcani, iar ofertele pentru procedurile de atribuire urmează să fie depuse în cursul acestei luni.

„Cel mai apropiat sector de drum de secţiunea Roman- Suceava este Bacău-Pașcani, pentru care procedura de atribuire a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost suspendată ca urmare a contestaţiilor formulate de operatorii economici”, arată ministrul.

El adaugă că în ceea ce priveşte construirea drumului expres Roman – Suceava,potrivit Master Planului General de Transport al României, aprobat prin H.G. 666/ 2016, în perioada de programare 2014-2020 nu a fost prevăzută realizarea acestui sector de drum.

„În cadrul perioadei de programare 2021-2030 se regăsesc doar drumurile expres Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, ambele având ca perioadă de începere a studiului de fezabilitate anul 2021, iar ca perioadă de execuţie a lucrărilor intervalul 2022-2024”, a precizat ministrul Transporturilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version