Vicepreședintele ALDE, Alexandru Băișanu: Ludovic Orban să vină și cu argumente când susține că nu sunt bani de salarii și pensii. Într-adevăr, e nevoie ca statul român să facă o colectare mai bună de la toți


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, la Antena 3, că președintele PNL, Ludovic Orban, vorbește în axiome spunând că apa e udă și iarba e verde și vine din nou cu marota că nu sunt bani de salarii și pensii.

Făcând referire la faptul că Ludovic Orban critică actuala guvernare susținând că nu sunt bani pentru plata salariilor și pensiilor, Alexandru Băișanu a spus că trebuie ca acesta să vină cu argumente.

„Ludovic Orban vorbește în axiome: apa e udă și iarba e verde. Marota asta că nu sunt bani pentru salarii și pensii după ce au fost mărite o parte din salariile din România nu ține atât timp cât timp nu vii cu argumente. Într-adevăr, e nevoie ca statul român să facă o colectare mai bună de la toți, nu numai de la agenții economici pentru a asigura bunul mers al justiției, al poliției, al sănătății, învățământului. Ați văzut ce s-a întâmplat în Grecia, că atât timp cât nu au avut capacitatea de a colecta toate sumele de care statul are nevoie prin legile care există s-a ajuns la o criză economică. Sper ca România să nu ajungă la o astfel de criză, să aibă capacitatea de a crea organisme fiscale de a colecta bani, care să asigure bunul mers al instituțiilor plătite din bani publici”, a declarat Băișanu.

El a spus că într-un stat serios nu scapi de moarte și de finanțe, dar „boala în România este că „investitorul mic, mărunt, care are datorii mici, le plătește până la capăt, iar cei care au datorii de miliarde stau bine-merci”.

 


Intră acum și în grupul de