Cușnir critic privind lucrările la străzi în municipiul Suceava: S-au ocolit doi stâlpi în loc să fie mutați, s-a asfaltat o intrare inexistentă și se fac lucrări în zone modernizate


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că va continua să critice activitățile actualei conduceri a Primăriei Suceava, subliniind că rolul opoziției este să atragă atenția atunci când lucrurile sunt făcute greșit.

”Eternul viceprimar al Sucevei, locotenentul lui Ion Lungu în ultimii 8 ani, îşi da ochii peste cap şi se trânteşte cu fundul de pământ, ca un copil alintat, de fiecare dată când PSD-ul este împotriva năzbâtiilor lui. Pur şi simplu nu înţelege că rolul opoziţiei este să tragă semnale de alarmă”, a spus Cușnir.

El a arătat că anul trecut a criticat felulîn care arată straturile cu flori, iar viceprimarul Marian Andronache a luat măsuri și consideră că dacă nu se atrăgea atenția, probabil că zonele care sunt acum cu flori ar fi fost cu flori ofilite ca anul trecut.

„Să încercăm să îi eficientizăm şi activitatea lui Lucian Harsovschi”, a spus liderul PSD Suceava care a exemplificat cu lucrările efectuate  pe strada Scurtă și l-a întrebat pe inginerul Lucian Harșovschi dacă e mai ieftin și util să înconjori doi stâlpi ruginiți cu pavele şi borduri sau să muţi cei doi stâlpi cu un metru şi să câştigi 2-3 locuri de parcare pe o stradă.

Cușnir a întrebat și dacă societatea care a câştigat licitaţia pentru strada Scurtă a anunţat în ofertă că va subcontracta lucrarea pentru că dacă nu a anunţat, subcontractarea era ilegală.

El a mai întrebat și dacă aceste lucrări de investiții au avut autorizație de construire și avizele necesare.

Cușnir l-a mai întrebat pe Lucian Harșovschi și cum explică faptul că s-a asflatat o intrare nefuncțională de ani de zile la Banca de Gene.

Mai mult, Dan Ioan Cușnir l-a acuzat pe viceprimar că acționează pompieristic, în stilul electoral al lui Ion Lungu, arătând că la sfârşitul lunii mai 2017, a anunţat cu mare bucurie că se va realiza un loc de joacă pe strada Grigore Ureche, loc de joacă pentru care s-au inversat câteva sensuri unice.

„Heirupism ieftin, nimic petermen lung, pentru că în luna iulie 2017 aşa arată locul de joacă de pe Zamca a lui Lucian Harșovschi. Dacă tot ştiai că va deveni şantier, de ce mai dai comunicate electorale inutile domnule Harșovschi?”, a întrebat Cușnir.

El a mai arătat că în anul 2016, în plină campanie electorală, Ion Lungu şi Lucian Harșovschi anunţau modernizarea trotuarelor în cartierul Obcini.

”Oamenii au fost din nou înşelaţi, Lungu şi PNL-ul au câştigat alegerile în cartierul Obcini, dar după mai puţin de un an, troturele sunt dezafectate pentru reparaţii la reţeaua de termoficare.  Pe banii cui? E firesc aşa ceva domnilor economist Ion Lungu şi inginer Lucian Harșovschi, cum vă place să semnaţi? Până când vă mai bateţi joc de răbdarea şi de banii sucevenilor?”, a întrebat Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de