Alexandru Băișanu l-a combătut pe Dumitru Costin la Antena 3 după ce liderul sindical a contestat anularea unor contribuții ale angajatorului: Munca este, acum, cea mai taxată


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu l-a combătut, miercuri seara, la Antena 3 pe liderul BNS Dumitru Costin care a contestat intenția Guvernului de a anula unele contribuții ale angajatorilor, arătând că acum munca este cea mai taxată, iar motorul creșterii economice sunt firmele private.

Dumitru Costin a spus în cadrul emisiunii „La ordinea zilei” că se vor anula unele contribuții ale angajatorului și consideră că în programul de guvernare și-au făcut loc măsuri care nu vor avea efectul scontat.

El s-a întrebat cine va plăti ajutorul de șomaj și măsurile active de ocupare.

Liderul sindical a arătat că și Fondul de garantare este anulat.

„Dacă o firmă ajunge în faliment, salariații au dreptul să își recupereze salariile pe trei luni de zile. Cine plătește. Vom plăti toți cetățenii României erori de management?”, s-a întrebat Dumitru Costin.

El a atras atenția că prin măsurile preconizate vor dispare și contribuția pentru concediile medicale, cea la fondul de garantare, cea la fondul de șomaj, dar și la indemnizațiile în caz de accident de muncă și de boală profesională.

„Cine plătește toate riscurile profesionale?”, a mai întrebat Costin.

Prezent în platoul emisiunii, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu a spus că măsurile prevăzute de Guvern vin în sprijinul firmelor private care sunt motorul economiei.

”În momentul în care se iau măsuri de relaxare fiscal pentru angajator, pentru că munca este cel mai mult taxată în România, se face scandal”, a spus deputatul ALDE.

El a arătat că un scandal asemănător a fost și când Călin Popescu Tăriceanu, când era premier, a luat măsura introducerii cotei unice de impozitare de 16 la sută.

”S-a dovedit că s-au dublat încasările”, a spus Băișanu care a adăugat că așa se va întâmpla și acum.

”Motorul economiei sunt firmele private”, a mai declarat deputatul sucevean.

El a explicat că prin anularea unor contribuții se reduce taxarea muncii și că se vor plăti doar două contribuții, respective CASS, din care se vor achita toate nevoile de asigurări sociale și CAS, din care se vor achita nevoile pentru sănătate.

Deputatul a apreciat că măsura preconizată de Guvern vine în sprijinul firmelor pentru ca economia țării să se dezvolte într-un ritm susținut.


Intră acum și în grupul de