Băișanu, la România TV: Statul român încurajează nemunca prin ajutoare sociale și impozitează excesiv pe cel care muncește


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, la România TV că trebuie făcute modificări în ceea ce privește politica de ajutoare sociale, anunțând că la începutul sesiunii parlamentare va depune o inițiativă legislativă prin care să fie acordate ajutoare sociale doar celor care nu pot munci.

Băișanu a spus în cadrul emisiunii că, în prezent, ajutoarele sociale sunt folosite de oameni în putere și care pot munci să stea la crâșmă și a dat un exemplu pe care el l-a trăit când a dorit să angajeze câțiva zilieri contra sumei de 200 de lei pe zi și nu a găsit.

El a spus că acum, statul român încurajează nemunca și impozitează pe cel care muncește, dar în același timp a arătat că cei care muncesc riscă să aibă pensii mai mici decât cei care primesc acum ajutoare sociale.

Băișanu a apreciat că dacă se vor reduce ajutoarele sociale și se vor acorda doar persoanelor care chiar au nevoie, dar în același timp se vor limita pensiile speciale, vor exista fonduri pentru achitarea unor pensii decente celor care au muncit în această țară.


Intră acum și în grupul de