Flutur: Festivalul de teatru de la Fălticeni va fi inclus anul viitor în Programul Centenar și va avea o amploare mai mare : Merită Fălticeni acest lucru să-l primească din partea noastră


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la Fălticeni, că Festivalul de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliul Birlic” va avea anul viitor o amploare mai mare și că va fi inclus în Programul Centenar.

„Am venit cu mare bucurie în capitala culturală a nordului de țară, a județului Suceava, aici, la Fălticeni, la Festivalul de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. Sunt foarte bucuros că mă întâlnesc cu atâtea personalități, oameni din teatrul românesc, din cultura românească, oameni cu greutate deosebită. Mă înclin în fața lor”, a spus Flutur care a participat la o lansare de carte în cadrul manifestărilor.

El a spus că este bucuros că această inițiativă a părintelui Mihăilă dă roade și a subliniat că nu a fost ușor să se ajungă la actuala dimensiune a festivalului de teatru, reamintind că a sprijinit manifestarea de la prima ediție.

„Am trecut de la Festivalul medieval la Festivalul de teatru și mergem spre Festivalul de rock. Deci luna aceasta e plină de evenimente în Suceava.Nu sunt toate evenimentele în capitala de județ sau la Gura Humorului sau la Câmpulung Moldovenesc sunt și la Fălticeni”, a spus Flutur.

El a menționat că și Consiliul Județean Suceava e fost și se află în continuare alături de organizatori și că CJ Suceava a și contribuit cu o sumă de bani din care se acordă o bună parte din premii.

„Anul viitor va fi inclus acest festival în Programul Centenar să fie o finanțare mai consistentă și CJ Suceava să aibă un aport și mai mare, în special pentru promovarea tinerelor talente în teatru.Merită Fălticeni acest lucru să-l primească din partea noastră. E un public doritor de cultură, oameni care gustă teatrul aici la Fălticeni și noi trebuie să fim alături de ei”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de