Senatorul PSD Virginel Iordache: E nevoie de grădiniță în Obcini, dar soluția lui Lungu e total inadecvată. În parcul de acolo e și o statuie a lui Ion Creangă ce poate fi mutată doar cu avizul Ministerului Culturii


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a explicat, joi seara, că soluția primarului Ion Lungu de a construi o grădiniță în curtea Școlii generale nr. 9 este total inadecvată.

„În cartierul Obcini e nevoie de o grădiniță, dar soluția primarului Ion Lungu este total inadecvată. Argumentul conform căruia, preșcolarii ar merge la Școala generală nr. 9 este fals. Oricum copiii de acolo nu au altă variantă și 80 la sută dintre ei merg la Școala generală nr. 9. Ce părinte, care are posibilități medii, își duce copilul în centrul orașului? E și normal să-l înscrii în zona de care aparții”, a spus Iordache în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

Senatorul, fost director al Colegiului Național de Informatică și-a amintit că acolo a funcționat instituția liceală, dar că s-a mutat tocmai pentru că adresabilitatea la Școala nr. 9 era mare.

„Sunt nefezabile ideile lui Ion Lungu. Nu exită un alt petic de verdeață în Obcini în afară de acel părculeț.(…) S-au investit muncă și bani”, a spus Iordache.

El a mai spus că în acel parc există și o statuie a lui Ion Crengă, care este clasată, iar pentru a putea muta statuia e nevoie de avizul Ministerului Culturii și crede că nu se va obține foarte ușor această mutare.

„Înghesuiala de clădiri nu face bine nimănui, nici profesorilor, nici elevilor și nici condițiilor impuse de ISU”, a mai spus senatorul.

El a spus că dacă ar fi primar ar întruni Consiliul Local și, cu deplină transparență, ar achiziționa teren în cartierul Obicini pentru această grădiniță.

„Dacă sunt cinstit și lucrurile sunt la vedere și vreau să cumpăr terenul acesta care este evaluat de zece evaluatori care spun cât costă și totul este transparent și banii se dau conform contractului, e păcat ca averea primăriei să nu crească achiziționând un teren. Nimeni de la DNA nu-i va spune nimic lui Ion Lungu”, a spus senatorul PSD care a subiliniat că cel care este cinstit nu are de ce să se teamă de procurori.

El a mai spus că ar trebui ca primarul să inițieze un proiect de acord de principiu pentru o grădiniță în cartierul Obcini, iar apoi ar consulta populația din cartier și ar evalua terenul astfel încât să se poată rezolva această problemă.

”Ce se întâmplă dacă zestrea primăriei  mai crește cu un teren?”, a întrebat Iordache.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va fi supus aprobării Consiliului Local un proiect de acord de principiu de construcție a unei grădinițe în curtea Școlii nr. 9 urmând ca apoi să fie prezentate  mai multe variante de amplasare a clădirii în încercarea de a salva întregul parc. „Merg în continuare pe ideea că singura variantă de a face o grădiniță în Obicini este la Școala generală nr.9”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

 

El a declarat că în ceea ce privește actualul scandal legat de realizarea acestei grădinițe este și multă manipulare.

 

„ Asta este realitatea. Eu nu am orgolii, nu am ambiții să distrug spațiile verzi. Am fost la fața locului. Sperăm să salvăm în totalitate acel parc. Eu spun că dacă există bunăvoință încape o grădiniță în curtea Școlii generale nr. 9”, a spus Lungu.

El a explicat că grădinița nu va fi construită pe 1000 de mp ci pe 400-500 de mp și că se poate realiza pe verticală, se va putea monta și lift și că sunt diferite soluții care pot fi aplicate.

 

„Dacă lăsăm manipulările deoparte și cu puțină înțelepciune chiar sunt șanse să nu atingem acel parc”, a spus Lungu care a subliniat că e ultima șansă să fie construită o grădiniță în cartierul Obcini.


Intră acum și în grupul de