Ion Lungu: Proiectul legii prin care pădurea din zona Cetății de Scaun și pădurea Zamca vor putea fi transferate la Primărie a fost depus la Parlament. Legea este susținută și de Asociația Municipiilor din România


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, de la București, că a fost depus la Parlament, proiectul de lege privind trecerea unor suprafețe de fond forestier, din domeniul public al statului RNP – Romsilva în domeniul public al unităților administrativ – teritoriale.

El a mulțumit tuturori parlamentarilor de Suceava care au semnat acest proiect.

Ion Lungu a mai arătat că a prezentat în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, acest proiect de lege care este susținut şi de Asociația Municipiilor din România, pe agenda parlamentară din această toamnă.

„Sper ca urmare a aprobării acestei legi, să putem transfera gratuit la Primărie, suprafețe de pădure din zona Cetate şi pădurice Zamca”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat la mijlocul lunii august că a fost finalizat proiectul de lege prin care suprafețe de pădure din apropierea localităților să poată fi transferate în administrarea autorităților locale ca păduri-parc subliniind că nu se vor permite dezvoltări imobiliare ci doar investiții pentru agrement.

Lungu a spus că parlamentarii liberali suceveni au finalizat proiectul de lege privind trecerea unor suprafețe de fond forestier din grupa 1 funcțională vegetativă forestieră cu funcție specială de protecție din domeniul public al statului și din administrarea RNP Romsilva în domeniul public al unităților administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

El a subliniat că în acest proiect se prevăd și amenajările care se vor putea face în pădurile-parc, respectiv realizarea de alei din materiale ecologice, realizarea de piste de biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, construcții de agrement din lemn.

 

”Să nu se gândească cineva că acolo facem dezvoltări imobiliare”, a spus Lungu.

 

Primarul a menționat că proiectul de lege este un proiect general pentru că dacă era elaborat doar pentru situația din Suceava năștea pasiuni.

 

„Așa este un proiect care, practic, acționează și la alte localități care au astfel de situații, păduri-parc și eu sper să reușim ca acest proiect să fie transformat în lege și să intrăm cât mai repede a unei suprafețe de 50 de hectare în parcul Șipote și peste 100 de hectare în zona Zamca”, a conchis primarul.


Intră acum și în grupul de