PSD Suceava consideră că liderii liberali suceveni au mers la un „miting inutil” pentru susținerea Autostrăzii A 8 Iași-Tg. Mureș deși puteau discuta direct cu ministrul Transporturilor


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava consideră că liberalii suceveni sunt ipocriți pentru că acuză Guvernul PSD și pe ministrul Transporturilor că blochează dezvoltarea județului Suceava în condițiile în care pe drumurile naționale din județ sunt ample lucrări de reabilitare și se întreabă de ce liderii liberali suceveni au mers la mitingul „inutil” pentru susținerea autostrăzii A 8 Iași-Tg.Mureș în loc să discute direct cu ministrul Transporturilor.

„Ne punem și noi întrebarea cât de ridicat trebuie să fie gradul de ipocrizie al unor parlamentari liberali suceveni care, în contextul unor ample lucrări de reabilitare a unor drumuri naționale (DN 2, DN 2E, DN 17, DN 18), al demarării în această toamnă a procedurilor pentru proiectarea și execuția autostrăzii Iași – Târgu Mureș, al finanțării prin PNDL pentru reabilitarea a 8 drumuri județene în valoare de aproximativ 217 milioane lei, afirmă în presa locală că Guvernul PSD și ministrul Transporturilor blochează dezvoltarea județului Suceava prin lipsa investițiilor în rețeaua de drumuri”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Mai mult în același comunicat social-democrații suceveni sunt nelămuriți de ce lideri liberali suceveni au mers la un miting inutil pentru susținerea autostrăzii A8   care să lege Moldova de Transilvania când puteau discuta direct cu ministrul Transporturilor.

„ Ne întrebăm de asemenea de ce liderii liberali din județ au ales să participe la mitinguri inutile în loc să se întâlnească cu ministrul Transporturilor pentru găsirea unor soluții concrete la problemele județului”, se arată în comunicat.

Departamentul de comunicare al PSD Suceava amintește că ministrul Transporturilor a anunțat la Câmpulung Moldovenesc devansarea termenelor din Master Planul General de Transporturi cu privire la autostrada Târgu  Mureș – Iași și lansarea procedurii pentru proiectarea și execuția acestei lucrări până la sfârșitul acestui an.

Numeroși suceveni, de la transportatori sosiți cu TIR-uri, la motocicliști au participat, sâmbătă, la mitingul organizat în Tg Neamț pentru susținerea realizării cu prioritate a autostrăzii A 8 care să lege Moldova de Ardeal.

La această acțiune au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Flutur a transmis că Moldova trebuie să conteze în deciziile Guvernului și nu poate fi ignorată.

„Sunt solidar. Aici nu sunt politician ci un cetățean care vrea autostradă cu vestul. Vreau ca și Bucovina, la o sută de ani de când s-a unit cu România, să faceți autostradă cu vestul”, a spus Flutur.

Acum se face pentru autostrada est-vest și cred că trebuie și pentru drumul expres nord-sud.

„Noua realitate internațională ne arată că nu mai facem față”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de