Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, la Tabăra politică a TSD Suceava s-a pronunțat pentru o implicare mai mare a tinerilor în politică


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a coordonat în perioada 8-10 septembrie, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, cea de-a șaptea ediție a Taberei de pregătire politică a Tineretului Social-Democrat Suceava, s-a pronunțat pentru o implicare mai mare a tinerilor în politică.

PSD Suceava arată într-un comunicat de presă că sub sloganul Investim în viitor, la acțiunile derulate de TSD Suceava sub coordonarea liderului județean George Șoldan, au participat aproape 200 de tineri social-democrați din județ, parlamentari social-democrați suceveni (senatorii Ioan Stan și Virginel Iordache, deputații Alexandru Rădulescu, Emanuel Havrici și Eugen Bejenariu), precum și o serie de invitați: dl. Gabriel Petrea, ministrul Consultării publice și dialogului social, președinte TSD România, dl. Mihai Fifor,ministrul Economiei, dna Stana Simona Țeighiu Jurj, secretar de stat în Ministerul Economiei, dl. Râzvan Cuc, ministrul Transporturilor, dl. Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene, dl. Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului.

În cadrul dezbaterilor din cele două ateliere de lucru (Rolul și implicarea tinerilor în politică și Comunicarea politică), parlamentarii, miniștrii și tinerii participanți au realizat o radiografie complexă a contextului socio-politic actual, au evidențiat importanța implicării tinerilor în politică și administrația publică, fapt așteptat de electoratul românesc.

„Președintele Ioan Stan a subliniat deschiderea  PSD pentru promovarea tinerilor, fapt demonstrat de numărul considerabil de tineri care ocupă funcții în administrația publică (consilieri locali, primari) și în Parlament, a apreciat importanța activității organizațiilor de tineret dar a solicitat și o implicare mai mare, îndeosebi în actul de comunicare cu cei din generația lor”, se arată în comunicat.

Participarea într-un număr considerabil al tinerilor la aceste activități demonstrează că social-democrația se bucură de apreciere în rândul tinerei generații și că PSD are un viitor asigurat. De asemenea, numărul și funcția  celor care au acceptat invitația de a participa la acest eveniment arată faptul că activitatea PSD Suceava este apreciată de organizația națională PSD, menționează Departamentul de comunicare al PSD  Suceava.

Intră acum și în grupul de