Flutur susține că, la solicitarea miniștrilor Sevil Shhaideh și Petre Daea, CJ Suceava va sprjini implementarea proiectelor depuse de localitățile sucevene prin PNDL și PNDR


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, într-o ședință cu primarii din județ că a primit solicitări scrise din partea ministrului Dezvoltării, vicepremierul Sevil Shhaideh, dar și din partea ministrului Agriculturii, Petre Daea, ca CJ Suceava să se implice, să coordoneze și să sprijine implementarea proiectelor prin PNDL și PNDR.

„Sunt unele primării care trebuie să grăbească depunerea documentației pentru a atrage avansul de 40% pe dezvoltare rurală, ca să accelerăm și absorbția banilor, dar să se apuce și de lucrări, pentru că sunt drumuri, grădinițe, cămine culturale care se construiesc pe aceste programe europene. Și am vrut să vedem stadiul, ce probleme deosebite sunt, unde sunt blocaje, cu ce îi putem ajuta noi ca și consiliere juridică și tehnică prin cei din aparatul Consiliului Județean”, a mai spus Flutur.

El a declarat că a fost o ședință extrem de bine venită și că s-a bucurat că majoritatea primarilor au fost prezenți și le-a mulțumit pentru implicare, subliniind că la ședință au fost prezenți și consilieri județeni.

Pe de altă parte, PSD Suceava a transmis printr-un comunicat că președintele CJ Suceava nu poate avea nicio implicare în aceste proiecte.

„În această notă ipocrită și ”de aflare în treabă” s-a situat ieri dl. Gheorghe Flutur președintele Consiliului județean care la întâlnirea cu primarii din județ încerca să îi convingă de faptul că, în calitatea pe care o are, va fi coordonatorul principal al proiectelor pe care aceștia le-au depus spre finantare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Național de Dezvoltare Rurală. Ca și în cazul reabilitării DN18 dl. Flutur nu poate avea nici o implicare în aceste proiecte care se depun direct de primari la intituțiile și ministerele de resort, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice și Fondurilor Europene și la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR)”, se arată în comunicatul PSD Suceava semnat de departamentul de comunicare.


Intră acum și în grupul de