Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz, în Parlament: România continuă spre o dezvoltare și o revenire la normalitate, comparativ cu celelalte state membre UE


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a susținut în ședința de plen a Camerei Deputaților o declarație politică cu privire la creșterea economică a României apreciind că România continuă spre o dezvoltare și o revenire la normalitate, comparativ cu celelalte state membre UE .

Potrivit unui comunicat de presă, în declarație,  Cobuz a precizat faptul că, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în acest an datorită politicilor aplicate prin Programul de Guvernare arătând că la începutul lunii mai, primele date reale au stabilit creșterea economică a țării noastre, România înregistrând astfel cel mai semnificativ avans dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu o creștere a PIB-ului de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016 potrivit Oficiul European pentru Statistică.

Ea a adăugat că în al doilea trimestru, cifrele au arătat din nou o creștere semnificativă, acest lucru datorită sectorului de industrie care a contribuit la creșterea economică cu 1,7% potrivit INS.

Deputatul PSD sucevean menționează că PIB-ul României a urcat cu 5,7% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, după un avans de 5,7% în trimestrul I din 2017, de 5% în trimestrul IV din 2016 şi de 4,4% în al treilea trimestru al anului trecut și că se estimează ca anul 2017 să aibă o creștere economică mai mare de 5,2% potrivit datelor prezentate de Guvernul Mihai Tudose.

„În tot acest timp, opoziția a încercat de nenumărate ori să prezinte date ireale și să condamne guvernarea României de către PSD și ALDE, recunoscând creșterea economică a statului român dar prezentând-o ca fiind o creștere ”nesănătoasă”. Cei sceptici s-au mirat de creşterea economică de 5,7% pe trimestrul I, dar şi de creșterea economică înregistrată în următorul trimestru, cu menținerea deficitului bugetar sub 3%”, a declarat Cobuz.

Maricela Cobuz arată că s-au majorat salariile, a crescut punctul de pensie, s-a micșorat prețul la medicamente, au fost alocați mai mulți bani pentru proiectele prin PNDL, au fost atrase mai multe fonduri de la Uniunea Europeană, iar „România continuă spre o dezvoltare și o revenire la normalitate, comparativ cu celelalte state membre UE”.

Ea susține că au fost finanțate 10.000 de noi start-up-uri, la o valoare de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, activități care la rândul lor vor susține economia României și va dezvolta sectorul industriei și serviciilor.

În încheierea declarației politice, Maricela Cobuz a precizat că un standard de viaţă superior nu poate fi obţinut decât printr-o producţie superioară de bunuri şi servicii.

„ Măsurile aplicate prin Programul de Guvernare au stimulat consumul şi creşterea economică dar și dezvoltarea și modernizarea statului român”, a conchis Cobuz.


Intră acum și în grupul de