Ioan Stan: Nu va fi niciun PNDL 3. Banii care se vor economisi vor merge spre proiecte care au fost depuse, dar nu au fost acceptate


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că nu va fi un PNDL 3 așa cum a lăsat să se înțeleagă președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur și a explicat că banii economisiți vor fi folosiți pentru proiecte care nu au fost selectate inițial.

„Am văzut la Consiliul Județean, că atât președintele Consiliului Județean, domnul Flutur cât și un vicepreședinte, au făcut precizări și le-a indus primarilor să depună din nou proiecte că va fi un PNLD 3”, a spus Stan.

El a arătat că pentru a depune proiecte și a lucra la ele costă bani și că nu va fi un PNDL 3.

„Nu va fi niciun PNDL 3. Banii rămaș în urma depunerii proiectelor ce nu vor corespunde în vederea încheierii contractului vor rămâne în depozitul programului”, a spus Stan.

El a arătat că vor fi și licitații și se vor face economii.

„Prin bunăvoința Guvernului se va reîntregi suma să fie vreo 10 miliarde de lei care vor fi împărțite pe proiectele depuse până acum”, a spus senatorul PSD.

El a arătat că s-au spus  „bazaconii” că li s-a cerut celor din CJ Suceava ajutorul pentru PNDL.

Stan a spus că au fost solicitări doar pentru PNDL 1 că nu s-au depus facturi, iar în ceea ce privește PNLD 2 a atras atenția că doar 15 la sută din proiectele care ar trebui depuse până la 20 octombrie sunt pregătite de autoritățile locale.


Intră acum și în grupul de