Liderul PSD Suceava despre lipsa de bani pentru plata salariilor în administrație: Fraților, când ați mărit salariile v-ați gândit?


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că cei din administrația locală ar fi trebuit să estimeze mai întâi câți bani au în buget și apoi să stabilească nivelul salarizării și să nu se plângă că nu au bani pentru plata salariilor.

„Aș întreba și eu o singură chestie: Fraților, când ați mărit salariile v-ați gândit?”, a spus Stan.

Întrebat de situația de la DGASPC Suceava unde nu există sumele necesare pentru plata drepturilor salariale pentru luna decembrie el a întrebat dacă au fost făcute calcule înainte de mărirea salariilor.

„Când ați mărit salariile în județ, la Consiliul Județean, când încadrezi pe posturi și mărești organigrama, schema, chiar la Asistența Socială te-ai gândit? Nu”, a spus Stan.

El a reamintit că a auzit semnale de alarmă încă de la 1 iulie că nu vor fi bani, dar că s-a făcut rectificare și li s-au dat banii.

„Acum, de exemplu, la nivelul comunelor nu le-a venit niciun leu pentru susținerea programelor. Dar în condițiile în care mai avem o rectificare”, a spus Stan.

El a arătat că nu există probleme privind asigurarea fondurilor pentru pensii și salarii.

Totodată, Stan a atras atenția că la unele comune s-au făcut prea mari creșteri de salarii.

„Am văzut la anumite comune că și-au făcut anumite salarii, că au depășit și grila. Atenție, că la anul, prin luna iulie, vor spune că acest guvern criminal nu dă bani. Ai două soluții. Ori închizi primăria, ori tai salariile. Atunci să vezi pe unde scoți mâneca”, a transmis Stan.

 


Intră acum și în grupul de