Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE): „Milităm activ pentru dreptul la muncă al cetățeanului european, pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc”


Intră acum și în grupul de

Dinamica politică europeană, noile provocări reprezentate de migrație, Brexit și de reconfigurările dorite de unii actori politici pe piața europeană a muncii reprezintă pentru Partidul Popular Euopean (PPE) motive în plus pentru definirea foarte clară a abordării față de centrarea întregii politici europene în jurul interesului cetățeanului european.

Joseph Daul, președintele PPE, a declarat recent: „Jean-Claude Juncker a plasat poporul european în centrul viziunii Europei pentru viitorul său. PPE susține această viziune, în integralitatea ei. Nu există o Uniune Europeană fără poporul său. Este timpul să distrugeți imaginea turnului de fildeș de la Bruxelles. Trebuie să abordăm mai întâi preocupările principale ale cetățenilor noștri și apoi să luăm măsuri pentru a ne angaja în dialog direct cu aceștia.

Cetățenii europeni au dreptul să se simtă în siguranță acasă și este datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a face acest lucru. Pentru a proteja europenii, avem nevoie de o Uniune Europeană de Apărare și Securitate demnă de nume. Nu este vorba despre război; este vorba de păstrarea păcii noastre de durată. În ceea ce privește migrația, au fost puse în aplicare o serie de măsuri concrete, cum ar fi o frontieră europeană și o pază de coastă. Dar, pentru a stopa fluxul migranților, în timp ce ne îndeplinim obligațiile noastre umanitare, trebuie încă să realizăm un sistem eficient pentru protejarea frontierelor externe ale UE și un sistem european comun de azil.

Dar un sentiment de siguranță provine de asemenea din stabilitatea economică. Cetățenii UE trebuie să poată privi viitorul cu încredere și să fie siguri că își pot asigura familiile. Acum, că perspectivele economice sunt mai bune și ocuparea forței de muncă nu a fost niciodată atât de mare în UE, avem ocazia de a consolida dimensiunea socială a UE și de a reduce inegalitățile sociale. Fiecare acțiune întreprinsă, fiecare euro cheltuită, trebuie să îmbunătățească viața poporului european. Acesta este angajamentul PPE: pregătirea pentru ziua de mâine, astfel încât să ofere cele mai mari oportunități generațiilor viitoare.

Nu există o Uniune fără cetățenii europeni, fiecare dintre aceștia fiind egali. Îl susținem pe deplin pe Jean-Claude Juncker pentru eliminarea standardelor și discrepanțelor duble. Milităm activ pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc. Fiecare cetățean european trebuie, de asemenea, să aibă acces la aceeași calitate a produselor. Un cetățean european trebuie să poată găsi în magazinul său local un produs la aceleași standarde de înaltă calitate ca și produsele din cealaltă parte a Uniunii Europene. Puterea noastră este în unitatea noastră.

Jean-Claude Juncker are dreptate. Trebuie să ajungem la inimile și mințile europenilor. Uniunea Europeană trebuie să fie mai responsabilă și mai deschisă cetățenilor săi. Este datoria noastră, ca partid politic european, să aducem UE mai aproape de cetățenii săi și să-i explicăm mai bine beneficiile. PPE este, de asemenea, angajată în procesul Spitzenkandidaten și să se adreseze tuturor europenilor de pe întreg continentul. Este momentul să vă reconectați.”

Partidul Popular European (PPE) este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de