Acasă Politica Nechifor, la Antena 3: România riscă chiar excluderea din UE din cauza...

Nechifor, la Antena 3: România riscă chiar excluderea din UE din cauza crizei generate de scandalul din Justiție


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat marți seara în cadrul emisiunii „La ordinea zilei” de la Antena 3 că actualul scandal din Justiție poate afecta grav România dacă nu este soluționat cât mai repede, existând riscul excluderii țării din Uniunea Europeană.

Nechifor a spus în emisiune că peste un an și câteva luni România va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene, iar acum în țară există un scandal legat de Justiție și care arată că România nu este stat de drept.

„Ne gândim oare dacă UE ne mai dă șansa asta? Vrem cu toții ca MCV să fie ridicat. Vrem să fim în Spațiul Schengen, dar cum în situația asta? Nu avem nicio șansă ca stat european modern. Dacă vrem să avem un viitor în Europa decât dacă clarificăm repede situația asta foarte gravă”, a spus Nechifor.

Deputatul sucevean a apreciat că nu a fost o criză politică mai gravă în România.

„Dacă Klaus Iohannis, cu Tudose, cu Dragnea, cu Tăriceanu, cu Kovesi, cu Lazăr cu Tudorel Toader, cu toții, nu se pun la discuții și dacă nu găsesc o formulă prin care acest scandal să fie stopat, vă spun că cei din Europa vor veni la noi, la preluarea președinției rotative, ca pe vremuri, cu un săpun, cu o cafea, cu un cadouaș. Nu vreau asta ci vreau ca România să-și ia partea ei de drept atunci când va fi rotativa președinției UE”, a spus Nechifor.



Fostul europarlamentar a atras atenția că România riscă chiar excluderea din UE.

El a arătat că articolul din Tratatul de la Lisabona, care prevede și retragerea benevolă cum s-a întâmplat în cazul Brexit, prevede și excluderea unui stat membru se poate întâmpla.

„Ne-am gândit vreodată la consecințe? Ne-am gândit că acest scandal monstruos, mizerabil, groaznic, incredibil într-o Românie modernă, cu Portocală, cu toți ăștia, că ne fac nouă tuturor și copiilor noștri un mare deserviciu”, a conchis Nechifor.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version